Oamenii de ştiinţă au anunțat că vor face public un nou test de sânge pentru boala Alzheimer după ce au găsit o nouă modalitate de a depista cele mai timpurii semne ale bolii, scrie The Guardian.
Boala Alzheimer începe să se dezvolte cu aproape 30 de ani înainte ca simptomele clare să apară. Noul test ar ofer un avantaj important pentru cei cu risc de Alzheimer pentru că îşi vor putea ajusta somnul, să facă mai multă mişcare sau să îşi schimbe dieta.
După vârsta de 60 de ani, o treime din populație dă semne timpurii de Alzheimer, iar acest test le va depista cu mult înainte ca boala să afecteze organismul.
Pentru zeci de ani, oamenii de ştiinţă de pe întreaga planetă au încercat să creeze teste de sânge care ar putea detecta timpuriu boala Alzheimer în speranţa că vor înlocui analize scumpe precum cele efectuate pe creier sau puncţiile lombare, informează news.ro.
Un număr de circa 300.000 de persoane din România sunt diagnosticate cu Alzheimer, iar în Europa sunt înregistrate anual între 14.000 - 15.000 de persoane care suferă de această maladie.
Primele modificări în creierul bolnavilor de Alzheimer apar cu 15 - 20 de ani mai devreme, fără a-i afecta, însă, comportamentul, astfel că acest test ar salva viețile multor oameni.
Copiii uitați de părinți cu tableta în față, afectați grav! Gestul poate duce la autism. Explicațiile date medicilor: &q... Cum să reduci prin dietă riscul acestor 3 afecțiuni grave, dar din ce în ce mai comune...