Antena Căutare

Top 3 cele mai eficiente metode de slăbit după sărbători

Unii dintre noi au păstrat câte ceva din spiritul sărbătorilor de iarnă sub forma unor kilograme, aşezate strategic pe abdomen, coapse sau alte zone ale corpului. Dar oricât de dragi ne-ar fi acele momente, am prefera să le păstrăm în memorie şi nu în surplusul de kilograme. 

Top 3 cele mai eficiente metode de slăbit după sărbători Galerie
Top 3 cele mai eficiente metode de slăbit după sărbători | pexels.com

Aşa că pentru a veni în sprijinul acelora care au început lupta pentru revenire la greutatea iniţială avută înainte de sărbători şi de ce nu, una chiar mai bună, vă prezentăm 3 cele mai eficiente metode de slăbit după această perioadă festivă:

Reducerea aportului caloric

Perioada sărbătorilor de iarnă vine, pe lângă momentele petrecute alături de cei dragi, şi cu un exces caloric reprezentat prin delicioasele mâncăruri tradiţionale româneşti. Bucuria pe care o trăim în acele zile nu ar trebui să fie umbrită de sentimentul de vinovăţie creat de kilogramele care se vor acumula, inevitabil, în aceste zile, ci mai degrabă de o conştientizare a acestui lucru şi conceperea unui plan de revenire alimentară, după sărbători. Iată câteva din aspectele de care ar trebui să ţineţi cont:

  • Hidratare. Necesarul hidric recomandat este de aproximativ 35ml/kg corp, deci aproximativ 2.5 litri la un adult de 70 de kg. Excludeţi băuturile carbogazoase, îndulcite şi limitaţi cât mai mult consumul de alcool;
  • Ţinerea unui jurnal alimentar. Ajută la o mai bună conştientizare a obiceiurilor alimentare şi a descoperirii greşelilor pe care le facem, poate fără să ne dăm seama (un covrig mâncat în grabă, o linguriţă de zahăr în plus la cafea, la final de săptămână se traduc în câteva sute de kcal în plus);
  • Un program al meselor stabilit. Recomandarea generală de 3 mese principale și 2 gustări este un punct foarte bun de la care puteţi pleca şi adaptaţi-o la programul şi nevoile dumneavoastră zilnice (2 mese principale şi 3 gustări mai consistente, 3 mese principale și o gustare, etc.). În acest mod veţi avea un control mai eficient asupra cantităţilor de alimentelor consumate şi o mai bună energie pe tot parcursul zilei, reducând astfel consumul de alimente nesănătoase şi bogate caloric;
  • Porţii mai mici. Dacă veţi avea cel puţin 3 mese principale şi 1, 2 gustări atunci veţi putea cu uşurinţă să aplicaţi şi o reducere a cantităţii de mâncare consumate la o masă fără a suferi de foame în intervalul dintre mese. E o metodă simplă, prin care dacă reduceţi cu aproximativ o treime porţiile consumate veţi reduce cu aproximativ 200 de kcal o masă, iar la nivel de săptămână se poate ajunge astfel la o reducere de circa 3500 de calorii, fără sacrificii majore;
  • Excluderea alimentelor de tip fast-food şi patiserie. Acestea sunt adevărate bombe calorice fără a aduce un aport nutritiv adecvat organismului, fiind în mare parte „calorii goale”;
  • Stabilirea unei alimentaţii sănătoase, diversificată şi echilibrată. Prin aceasta trebuie să înţelegem o alimentaţie bogată în legume atât crude cât şi gătite, fructe în cantităţi moderate, proteine de calitate atât de origine animală, cât şi vegetală, grăsimi sănătoase din oleaginoase, seminţe diverse. Limitarea, dar nu excluderea grăsimilor saturate, a carbohidraţilor simpli.

Citește și: Dacă ai această grupă de sânge, este posibil să te confrunți cu probleme de memorie

Transformă mâncatul într-o bucurie, nu mânca pe fugă, sau din picioare, sau în faţa calculatorului. Fiecare masă trebuie să fie şi un moment de relaxare, bună dispoziţie, un moment distinct şi bine stabilit în programul tău. Pentru că dacă această luptă cu kilogramele va fi o permanentă încrâncenare, vei obosi repede şi de cele mai multe ori vei renunţa înainte să îţi atingi obiectivul. Fii înţelegător cu tine, acceptă că vei greşi, dar încearcă sa faci din obiceiurile alimentare sănătoase o regulă şi atunci rezultatele o să apară negreşit.

Suplimentele alimentare

Top 3 cele mai eficiente metode de slăbit după sărbători

Top 3 cele mai eficiente metode de slăbit după sărbători

pixabay.com

Pornind de la o alimentaţie echilibrată, diversificată şi cu produse cât mai nutritive şi sănătoase, putem veni în sprijinul efortului de a pierde din kilogramele acumulate de sărbători cu ajutorul suplimentelor alimentare special concepute pentru acest lucru. Aici ne referim în mod general la aşa-zisele pastile de slăbit, cum sunt ele etichetate de cele mai multe ori. Dar înainte de a face câteva precizări despre acestea trebuie să clarificăm din start – nu există pastile minune de slăbit. Aceste suplimente alimentare vin doar în completarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii echilibrate.

Când vorbim despre pastile de slăbit, facem referire, în special, la acea grupă de suplimente alimentare denumite arzătoare de grăsimi (fat burner), care sunt produse complexe, ce conţin o serie de substanţe (de cele mai multe ori extracte din produse naturale – ex. – extract de cafea, de ceai verde, de piper negru, de ardei iute cayenne, etc.), care dau organismului acel boost de energie şi de accelerare a metabolismului, rezultând astfel un proces de slăbire mai eficient şi mai rapid.

Exerciţiile fizice

Acestea se împart în două tipuri:

  • Exerciţii de tip anaerob – antrenament cu greutăţi, HIIT, sprinturi, sărituri cu coarda, căţărări, etc.;
  • Exerciţii de tip aerob – jogging, ciclism, înot, sporturi de iarna (ski, snowboarding, patinaj), etc..

Combinaţia dintre aceste două tipuri de exerciţii fizice ar fi cea mai potrivită pentru reducerea kilogramelor în surplus. Prin exerciţiile cu greutăţi creştem în masă musculară, iar cu cât avem o masă musculară mai mare cu atât procesul de slăbire este mai facil. Iar prin exerciţiile de tip aerob pierdem din depozitele de grăsime, care sunt folosite, în special în astfel de exerciţii. Am vorbit despre situaţia cea mai fericită, dar cel mai important este să facem exerciţii fizice, în mod regulat şi organizat, chiar dacă acele exerciţii fizice înseamnă o ieşire cu bicicleta de 3-4 ori pe săptămână câte o oră, de partide de fotbal, baschet, etc., cu prietenii (condiţia e să fie de măcar 3 ori pe săptămână), sau oricare alt fel de tip de antrenament în care te regăseşti sau te atrage, atât timp cât acumulezi măcar 3-4 ore de exerciţii fizice pe săptămână.

În final tot ceea ce trebuie să ştiţi e că acest drum spre greutatea dorită nu va fi unul lin şi fără obstacole, iar indiferent dacă veţi parcurge acest drum singuri sau sub supravegherea şi îndrumarea unui profesionist, medic, nutriţionist, antrenor personal (lucru care ar fi chiar indicat), concentraţi-vă pe obiectivul stabilit, nu renunţaţi după primul mic eşec. Încercaţi să câştigaţi nu doar o siluetă de invidiat ci şi obiceiuri sănătoase pentru tot restul vieţii, care vor ţine la distanţă kilogramele nedorite şi vă vor pregăti pentru următoarele sărbători care vor bate la uşă.

Perioada de incubație a coronavirusului. În câte zile apar simptomele și care sunt acestea... RAPORT: 85% dintre români îşi amână vizita la medic. Doar 2% dintre companii le oferă angajaţilor acces la servicii de t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x