Căutare Live

Top cinci alimente sanatoase pentru inima

Un regim alimentar sanatos poate preveni pana la 70% din cazurile de boli de inima, relateaza ABC News.

Unele alimente sunt mai puternice decat medicamentele in previnirea bolilor de inima, tratamentul medicamentos reducand riscul de imbolnavire cu doar 25 pana la 35%.

1.Portocalele. Acestea contin pectina, care actioneaza in organism la fel ca un burete si absoarbe colesterolul, impiedicand asimilarea lui. Cea mai mare cantitate de pectina din portocale se gaseste in pulpa. Potasiul din portocale contrabalanseaza consumul de sare si mentine tensiunea arteriala sub control.

2.Usturoiul. Consumul de usturoi are aproape acelasi efect ca cel al pastilelor care se prescriu pentru reducerea tensiunii arteriale. Usturoiul ajuta la reducerea nivelului angiotensinei, o enzima care contracta vasele de sange.

3.Vinul rosu. Alcoolul ajuta la prevenirea depunerii grasimilor pe suprafata interna a vaselor de sange. Polifenolii din vinul rosu mentin vasele de sange flexibile si reduc riscul de a se forma cheaguri de sange. Aceste efecte apar numai in cazul unui consum moderat de vin rosu.

4.Sardinele. Acizii grasi omega-3 din sardine sunt esentiali pentru santatea inimii. Sardinele ajuta la reducerea nivelului de trigliceride din organism si a aritmiilor si inflamatiilor.

5.Ciocolata neagra. Aceasta are cel mai ridicat continut de cacao foarte putin procesata, care este bogata in flavanoli. Acesti compusi imbunatatesc flexibilitatea vaselor de sange. Cateva bucatele de ciocolata neagra consumate in fiecare zi pot preveni aparitia bolilor de inima.

Foto: hepta.ro

Afla cum poti sa mananci pizza fara sa te ingrasi!... Kleine-levine, sindromul care transforma adultii in bebelusi...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri