Trebuie să știi cum stau lucrurile de fapt! Care e poziţia corectă pe scaun, la birou

Nu mai este un secret că ne petrecem tot mai mult timp la birou

Birou

www.harmonycenter

Nu mai este un secret că ne petrecem tot mai mult timp la birou. Și nu este tocmai sănătos să-ţi petreci o treime din viaţă aşezat pe un scaun, la birou. În timp, pot apărea probleme ale coloanei, dureri de spate, gât înţepenit, circulaţie proastă la nivelul picioarelor, chiar şi celulita.

Ce este de făcut? Important e să adopți o poziție corectă!

Poziția pe care trebuie să o adopți și tu!

  • Tălpile pe sol, spatele drept, susţinut de spătar, umerii relaxaţi, dar nu aduşi în faţă, braţele aproape de corp, coatele îndoite la 90 de grade. Aceasta ar trebui să fie postura corectă pe scaun. E bine să fii atent la următoarele detalii şi să-ţi controlezi poziţia, de fiecare dată când simţi că „te scurgi” de pe scaun:
  • Trage de umeri în spate! Dacă stai cocoşat, gârbovit, până seara te alegi cu dureri crunte şi gât înţepenit.
  • Şoldurile e bine să fie cât mai în spate pe scaun pentru a echilibra corpul. Nu sta pe marginea scaunului şi aplecat în faţă. Poziţia este nefirească şi îţi afectează nervul sciatic.
  • Reglează-ţi scaunul pe înălţime astfel încât, ţinând tălpile pe sol, genunchii să fie la acelaşi nivel cu şoldurile. Dacă e prea jos, tinzi să stai cu gâtul întins, iar dacă e prea ridicat, te vor durea umerii.
  • Spătarul scaunului trebuie să formeze cu şezutul un unghi de 100-110 grade. E mult mai confortabil decât un spătar perfect drept, cu unghi de 90 de grade. El trebuie să-ţi susţină spatele pe toată lungimea lui. La nevoie, poţi pune o pernă în partea de jos.
  • Mânerele scaunului trebuie şi ele reglate, astfel încât să-ţi permită să ţii umerii relaxaţi când scrii la tastatură.
  • Şi poziţia monitorului e importantă. Privirea ta trebuie să fie exact perpendiculară pe mijlocul ecranului, ca să nu fii forţat să ţii capul ridicat sau aplecat.
Ultimele știri