- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De mici suntem învăţaţi că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi că trebuie să fie una copioasă. Total greşit, dacă ar fi să ne luăm după ultimele studii ale specialiştilor
Micul dejun clasic format din lapte cu cereale, pâine prăjită cu marmeladă sau suc proaspăt de portocale nu este o soluţie sănătoasă.
Un mic-dejun copios este cât se poate de neindicat, pentru că - după ce am mâncat până nu am mai putut - vom constata că ne este foame din nou, după o foarte scurtă perioadă.
Sucurile de fructe, mai ales cele din portocale, conţin foarte mult zahăr. Aşa că, dacă le bem la prima oră a dimineţii nu vom obţine decât o creştere bruscă a glicemiei.
Aşadar, fructe, nu, produse de panificaţie, nu, cereale, nu. Atunci ce ar fi recomandat să conţină micul dejun?
Diferenţa dintre un simplu suc de legume şi un smoothie este că cel din urmă conţine şi fibră şi astfel ne va ţine mai mult de foame. Nu avem nevoie decât de legume, iar recomandate sunt cele verzi. Ţelină, pătrunjel, frunze de salată verde, frunze de spanac şi pentru a da un gust mai plăcut puteţi folosi şi fructe, recomandate sunt merele. Se introduce totul în storcătorul prin presare la rece şi în mai puţin de un minut, micul dejun sănătos şi săţios e gata.
În smoothie puteţi adăuga şi super alimente, cum ar fi spirulina sau seminţele de în hidratate. Acestea sunt foarte bune pentru tranzitul intestinal.