Antena Căutare

Grecii și romanii o cultivau pe suprafețe întinse. Noi o considerăm buruiană, deși e cel mai puternic tonic de sezon

În antichitate, grecii și romanii cultivau urzica pe suprafețe întinse, fiind foarte apreciată de către aceste popoare. O foloseau atât în alimentație, cât și ca tratament. Această plantă constituie un tonic excelent pentru organism.

Grecii și romanii o cultivau pe suprafețe întinse. Noi o considerăm buruiană, deși e cel mai puternic tonic de sezon
Urzica, tonic excelent pentru organism | frunză-verde.ro

Odată cu venirea primăverii, urzicile vor fi prezente în toate piețele.Cu toate că nu multă lume le preferă, fiind considerate de mulți, doar niște buruieni, urzicile reprezintă un tonic excelent pentru organism, fiind foarte bogate în vitamine și cu beneficii reale pentru sănătate.

În antichitate, grecii și romanii cultivau această plantă pe suprafețe întinse, era foarte apreciată de către aceste popoare, care o foloseau atât în alimentație, cât și ca tratament, dar și la fabricarea îmbrăcămintei.

În popor, încă din cele mai vechi timpuri, este cunoscută așa zisa practică de urzicare, care consta în biciuirea încheieturilor artritice, cu mănunchiuri de urzici. Bătrânii spuneau că urzicarea ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și la vindecarea artritei. Se practica încă din perioada romană, iar în mediul rural și astăzi este cunoscut faptul că înțepăturile de urzici, chiar dacă sunt neplăcute, provocând iritație și usturime, fac foarte bine pentru sănătate.

"Afrodiziacul maiașilor", ideal pentru bărbații cu probleme erectile. Dacă îl vei consuma îți vei uimi partenera, prin calitatea amorului!

Urzica este bogată în minerale, vitamine și în special în fier și calciu. Este recomandată de fitoterapeuți în cazul anemicilor și este excelentă pentru durerile de oase și încheieturi. Ei spun că urzica este un tonic excelent pentru organism.

Este, de asemenea, un leac ideal împotriva alergiilor și rinitelor. Are efecte pozitive asupra ficatului, astfel fitoterapeuții o recomandă în cazul afecțiunilor hepatice, dar și pentru aparatul reproducător. Tot ei recomandă și semințele de urzici în cazul problemelor la prostată.

De asemenea, urzica se recomandă și în situațiile de extenuare fizică, deoarece, redă organismului un tonus mai bun.

Urzicile pot fi consumate sub diverse forme atât sub formă de infuzie, cât și preparate. Cel mai simplu mod de preparare, pe care ni-l recomandă Rosemary Gladstar, fitoterapeut renumit și autoarea mai multor cărți de specialitate, este prin înăbușirea frunzelor, cât mai fragede, apoi după ce acestea au fost bine fierte se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și se servesc cu brânză feta sfărâmată pe deasupra.

Pentru tratarea durerile de oase, încheieturi și articulații, același fitoterapeut recomandă următorul ceai pe bază de urzică, bogat în calciu.

Ingrediente:

2 părți de frunze de urzică;

1 parte vârfuri lăptoase de ovăz verde;

½ părți de frunze de coada calului;

1 vârf de cuțit de ștevie.

Mod de preparare:

Se amestecă toate plantele și se face infuzia, folosind între 6-8 linguri de plante proaspete, peste care se adaugă un litru de apă fiartă. Se lasă la infuzat 30-45 de minute, apoi poate fi consumat, după ce a fost strecurat. Se recomandă, conform fitoterapeutului, între 2-4 căni de ceai pe zi, timp de 3-4 săptămâni.

Ce pățești dacă porți masca medicală timp de o oră! Detaliul ce te poate costa viața... Care sunt măsurile luate în școli, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x