Antena Căutare

Varza este cel mai bun medicament natural!

Este o leguma la indemana tuturor, cu efecte miraculoase asupra organismului. Preparata sub diverse forme, varza poate trata cu succes diverse afectiuni, iar administrata extern, sub forma de comprese, este un remediu excelent in tratarea durerilor reumatismale.

Fie ca este consumata in plin sezon, in stare proaspata, fie conservata (varza acra), aceasta leguma are efecte benefice asupra organismului.

Extraordinara eficienta a verzei se observa atat in tratamentele interne, cat si externe. In ultimul timp, aceasta leguma a facut obiectul numeroaselor studii, astfel ca din leac „babesc" a devenit un medicament natural.

Varza contine numeroase saruri minerale: calciu, potasiu, fosfor, sulf, magneziu, cupru si vitaminele A, B, C, H si K, astfel ca poate fi folosita in tratarea a circa 80 de boli. Varza cruda este indicata in colitele ulceroase, constipatie si hemoroizi, dar si in edeme, litiaza renala, ciroza si ascita, ea avand un puternic efect diuretic.

Impotriva infectiilor respiratorii
Cu un continut mai mare de vitamina C decat portocalele, varza contine substante cu efect antioxidant, magneziu, potasiu si calciu, motiv pentru care nutritionistii o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii.

Articolul continuă după reclamă

Persoanele cu infectii respiratorii trebuie sa consume aproximativ 400 de grame de salata de varza pe zi pentru a grabi procesul de vindecare. Daca urmezi un tratament cu antibiotice este bine sa consumi varza murata, care ajuta la restabilirea florei sistemului digestiv.

Impotriva cancerului de colon si a obezitatii
Varza este renumita pentru actiunea benefica in prevenirea cancerului de colon si de esofag. De asemenea, aceasta leguma este un bun aliat al celor care doresc sa slabeasca.

Dieta cu supa de varza da rezultate deosebite, dar nu trebuie urmata pe termen lung, ci doar o data pe an, deoarece abuzul iti poate afecta sanatatea. Prin continutul bogat de fibre, varza are si rolul de a detoxifia organismul. Pentru rezultate deosebite este bine sa consumi patru sau cinci portii de varza pe saptamana.

Impotriva diabetului
Pentru diabetici, varza este „medicamentul" minune, deoarece contribuie la reglarea valorii glicemiei. Pentru a obtine rezultate foarte bune se recomanda consumul de varza un timp mai indelungat, de cel putin trei saptamani.

Cea mai indicata este varza cruda, servita ca aperitiv, cu putin ulei de masline, sare, marar si suc proaspat de lamaie. Cum unele persoane nu suporta sa consume varza cruda, o prepara fiarta, fierband-o in doua ape.

Acest lucru nu este tocmai indicat, deoarece in afara faptului ca-si pierde prin fierbere o mare parte din vitamine, in acest mod de pregatire varza devine si deosebit de indigesta. Cea mai sanatoasa metoda de preparare este fierberea la abur. Astfel, varza isi pastreaza intacte toate proprietatile si devine usor asimilabila chiar si de catre persoanele care au probleme cu stomacul.

Impotriva afectiunilor pulmonare
Celor care sufera de bronsita sau afectiuni pulmonare le este indicata varza rosie. Iata si „reteta": se alege o varza rosie mare, se spala si de trece prin mixer. La suc se adauga o cantitate egala de miere si se fierbe pana cand amestecul capata consistenta unui sirop. Ca tratament, se beau cate patru linguri pe zi.

Regenereaza tesuturile
De curand, cercetatorii americani au descoperit faptul ca varza contine un antibiotic natural, care asociat cu vitamina H are un efect cicatrizant asupra tesuturilor. Si in cazul eczemelor este indicat consumul de varza in stare cruda sau fiarta inabusit.

Sucul de varza
In cazurile de dureri musculare sau reumatism este indicat sa bei doua pahare de suc proaspat de varza pe zi. Rezultate spectaculoase se obtin si in cazurile de gastrita sau de ulcer gastric, cand este bine sa bei trei pahare de suc intre mese. Sucul de varza este indicat si in cazurile de seboree. Se bea suc de varza si, in paralel, se tamponeaza zonele afectate cu aceasta lotiune de trei sau patru ori pe zi.

Frunze de varza pentru uz extern
In tratamentul cistitelor sunt indicate cataplasme cu foi de varza pe partea inferioara a abdomenului, care se mentin toata noaptea. Daca este nevoie, se aplica metoda si in timpul zilei. Si in cazul afectiunilor renale (litiaza, colici nefritice) se pun cataplasme cu frunze de varza - se mentin patru ore pe timpul zilei si se aplica o cataplasma pe toata durata noptii.

In afectiunile ficatului (ficat marit, insuficienta hepatica, colici hepatice) se vor pune cataplasme din trei sau patru straturi de foi, de trei ori pe zi, si o cataplasma seara, care se mentine pana dimineata.


Citeste Revista Felicia

Sunt sigure pentru sanatate produsele modificate genetic?... Dieta Dukan, secretul siluetei frantuzoaicelor!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x