- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
1. De ce sughitam?
De obicei, sughitam atunci cand diafragma (muschiul care ne ajuta sa respiram) intra intr-un fel de spasm si se contracta involuntar. Dupa contractie, un val brusc de aer intra in plamani, creand acel sunet specific sughitului. Nu trebuie sa ne facem griji, acest simptom trece de la sine, fara nicio interventie medicala.
2. Este flatulenta normala?
Flatulenta - o mai poti numi eliberarea gazelor din stomac - este ceva foarte normal, des intalnit la toti oamenii. Unele persoane care sufera prea mult de flatulenta cred ca daca isi dau frau liber in public se vor face de rusine. Credeti sau nu, majoritatea dintre noi eliminam intre 0.5-3 litri de gaze urat mirositoare zilnic si ne usuram de aproape 14 ori pe zi. Este absolut normal!
3. Ce facem atunci cand suntem constipati?
Constipatia, cunoscuta si ca neputinta eliminarii materiilor fecale din organism, poate fi foarte frustranta si enervanta, dar si acest lucru este unul obisnuit. Majoritatea oamenilor se constipa atunci cand intestinele intampina probleme in a-si indeplini corect functiile. Atunci cand suferim de acest simptom, cel mai bine este sa bem cat mai multe lichide, in special apa, sa marim aportul de fibre, fructe si legume in alimentatia noastra, sa mancam prune si sa facem mai multa miscare decat de obicei.
4. Ce facem cand ragaim in public?
In primul rand, trebuie sa ne cerem scuze. Cunoscut si sub numele de dispepsie, ragaitul este chiar politicos in anumite culturi ale lumii, dar in Europa si Statele Unite lucrurile stau altfel. De cele mai multe ori cand ragaim, voluntar sau involuntar, scoatem un sunet care nu este nici silentios si nici placut. Insa nu trebuie sa ne ingrijoram, pentru ca dispepsia este doar aerul care iese din stomac sau esofag prin gura.
5. Cum ne vindecam de diaree?
Fiecare dintre noi a simtit, intr-un anume moment al vietii, ca nu poate ajunge la toaleta in timpul necesar. Este stresant si incomfortabil, insa trebuie sa stim cum sa ne descurcam si cu simptomul numit diaree. Acesta este cauzat in special de bacterii intestinale, boli, alergii alimentare, diete, unele tipuri de cancer, diabet sau prea mult alcool. Cel mai bine, atunci cand avem diaree, este sa stam in preajma unei toalete, sa bem multa apa si sa consumam cat mai putine fibre.
Sursa: Huffington Post
FOTO: drtalented.com