In cazul unei alergii alimentare in organism, sistemul imunitar identifica substante din respectivul aliment ca fiind daunatoare si provoaca anumite reactii. Alergia alimentara este o boala la moda a secolului 21, spun medicii.
Si incalzirea globala a fost identificata ca si cauza pentru numarul din ce in ce mai mare de alergii alimentare de pe Pamant. Exista alergii, cum ar fi cea la alune, care se poate mosteni genetic, si de aceea medicul trebuie sa fie avizat in legatura cu acest aspect.
Simptomele difera mult de la persoana la persoana si pot fi diferite chiar si la acelasi om, pentru acelasi tip de aliment. Durerile abdominale, diareea, paloarea, varsaturile, urticaria, umflarea fetei, buzelor sau ochilor, congestia nazala, tulburarile respiratorii si aparitia unor eczeme sunt principalele simptome ale unei alergii alimentare.
Socul anafilactic este cel mai grav simptom al unei alergii alimentare severe. Alimentele care ofera cel mai des alergii alimentare sunt: ouale, laptele, graul, capsunile, alunele, nucile, pestele, caisele, soia, fructele de mare.