Antena Căutare

VIDEO! Cum sa ne ferim de melanom, cel mai periculos cancer de piele

Vara a venit, deci trebuie sa ne gandim din nou la pielea noastra si, implicit, la protectia solara. Iar asta pentru ca expunerea neprotejata la soare poate duce la aparitia melanomului, cel mai periculos cancer de piele.

Melanomul este un tip de cancer de piele si are legatura directa cu expunerea la soare. El este o tumoare care se dezvolta din celulele care intervin in colorarea pielii - se mai numesc si celulele pigmentare. Pentru ca prezinta un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.

Varsta medie pentru aparitia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des intalnit la femei decat la barbati. Zonele in care melanomul se manifesta cel mai frecvent sunt gambele la femei si toracele posterior la barbati.

Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat, pentru prima data, ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului.

Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, chiar si a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.

"Daca aveti o alunita suspecta consultati de urgenta un medic dermatolog", ne sfatuieste Dr. Victor Georgescu, medic dermatolog Centrul Medical Bioderm.





Centrul Medical Bioderm ofera servicii calitate in domeniul dermatologiei de 20 de ani. Bioderm a introdus in Romania dermatoscopia prin epiluminescenta si este clinica cu cea mai mare experienta in acest domeniu.

La Roche-Posay este de multi ani alaturi de medicii dermatologi in prevenirea cancerului de piele. Folosite cu regularitate, produsele de protectie solara ANTHELIOS de la La Roche-Posay protejeaza eficient pielea in timpul expunerii la soare.

Oricine poate sa dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare daca se indeplineste una dintre conditiile:

- tegument sensibil la soare: piele, ochi si par deschise la culoare;
- factori genetici: prezenta a numeroase alunite; antecedente personale sau in familie de tumori cutanate;
- arsuri solare grave si repetate, in special inaintea varstei de 15 ani;
- obiceiul bronzarii artificiale, la solar.

FOTO: lookfordiagnosis.com

VIDEO! Apa Marii Negre vindeca multe boli... Invata sa te hranesti corect in functie de culoarea fructelor si legumelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x