Boala varicoasa este cea mai frecventa afectiune a venelor. Apare atunci cand valvele din sistemul venos, care ar trebui sa impiedice deplasarea sangelui inapoi in picioare, cedeaza. Astfel, circulatia sanguina este dereglata si venele se umfla.
De cele mai multe ori boala apare la persoanele care petrec foarte mult timp in picioare. Totusi, varicele pot fi provocate si de alti factori. „Exista o serie de factori favorizanti in aparitia acestei boli, cum ar fi la sarcina la femeie, obezitatea, mai multe boli metabolice, carentele de vitamine. De asemenea, factorul familiar are o importanta deosebita", a declarat Dan Cristian, chirurg gastro-enterolog.
De la aparitia primelor simptome trebuie mers la medic. Netratate, varicele se pot rupe si pot provoca hemoragie. O alta complicatie data de varice este ulceratia de gamba. Practic, pe piciorul pacientului apar rani adanci care se vindeca in mai mult de sase saptamani.
Tratamentul pentru varice difera in functie de severitatea bolii.
Totusi, multi pacienti ajung in sala de operatie. In urma unei interventii chirurgicale conventionale, bolnavul trebuie sa stea in spital pana la zece zile. De cativa ani insa, a aparut o tehnica chirurgicala care le da mai putine batai de cap pacientilor. Aceasta interventie nu-i mai imobilizeaza temporar pe acestia. La cateva ore dupa operatie, pacientii pot pleca acasa.
Hepta Daniela Gyorfi, la cura de slabire cu salate si fructe... Cele mai jalnice pretexte pe care le invoci ca sa nu slabesti...