Conform doctorului Rachel Neale, cercetător la Institutul de Cercetare în Medicină QIMR Berghofer din Brisbane, Australia, nivelul scăzut de vitamina D în organism poate crește vulnerabilitatea în fața noului coronavirus.
Cercetătoarea a făcut, în urmă cu un an, un studiu ce a arătat că persoanele care au niveluri scăzute de vitamina D în organism sunt de două ori mai predispuși să dezvolte infecții respiratorii acute.
Vitamina D este produsă de organismul uman la expunerea la soare și se găsește și în unele alimente, precum gălbenușurile și carnea roșie.
Astfel, potrivit doctorului Rachel Neale, este suficient ca oamenii să se expună 10 minute la lumina soarelui pe zi, astfel încât să capete doza optimă de vitamina D.
Însă, pentru că în cele mai multe țări, oamenii încă sunt sfătuiți să stea acasă, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, specialiștii recomandă supllimentarea cu 10 micrograme de vitamina D în fiecare zi, mai ales pentru menținerea sănătății oaselor și mușchilor.
Specaliștii din domeniul sanitar, din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, au atras atenția că deși câteva studii susțin beneficiile vitaminei D în timpul pandemiei de coronavirus, nu există încă dovezi clare ale legăturii dintre aceasta și COVID-19.