Românii sunt mari iubitori de carne, dar mai puţin de peşte. Unii nu agreează gustul, alţii nu ştiu cum să-l aleagă, să-l gătească sau pur şi simplu, nu vor să-l accepte. Trebuie să ştiţi că peştele de apă dulce sau sărată, precum şi fructele de mare sunt o sursă alimentară cu o valoare nutriţională extraordinară
Carnea de peşte este considerată un aliment foarte sănătos deoarece conţine o proteină de înaltă calitate, ce se digera uşor. Cu un conţinut echilibrat în aminoacizi şi scăzut de colagen, aduce importante beneficii organismului nostru. Bogat în triptofan, precursor al serotoninei şi melatoninei, consumul de peşte asigură o stare de bună dispoziţie şi un somn liniştit. Protejează inima şi creierul prin aportul de acizi graşi esenţiali omega-3 şi conţine vitaminele A, D şi minerale precum: zinc, seleniu, iod şi cupru.
Când gătiţi peşte, folosiţi ierburi aromate, proaspete şi uscate, pentru că îi vor da un gust minunat. Serviţi-l cu legume la grătar, la cuptor sau gătite la abur, alături de care puteţi pune şi orez basmatti sau integral. Nu vă feriţi să cumpăraţi creveti, homari, languste, crabi, scoici, calamarii şi caracatiţă pentru că au mineralele esenţiale de fier, zinc, iod şi seleniu. Cu o valoare energetică scăzută, peştele este un aliment perfect şi pentru diete.