Nu o dată, dorind cu ardoare să slăbim în câteva zile cât nu am fost în stare să ne abținem de-a lungul mai multor ani, alegem o metodă extremă pentru a scăpa de kilogramele în plus: ÎNFOMETAREA!
Nutriționistul moldovean Sergiu Munteanu este de acord cu înfometarea controlată, pe intervale, pentru cel mult 24 de ore, de maxim 1-2 ori pe săptămână.
E drept, pentru o perioadă scurtă, această dietă are efecte pozitive asupra organismului:
- îmbunătățirea microflorei intestinalese absorb mult mai bine mineralele și vitaminele, toate substanțele absorbite se metabolizează până la compușii finiți benefici și nu rămân neprelucrați ca să devină toxine. În sânge scad factorii inflamatori care provoacă ateroscleroza, Parkinson și altele.
- Oamenii întineresc, deoarece sistemul imun are mai puțin de lucru, depistează mai rapid celulele canceroase și defectele în organism. Nu are de luptat cu substanțele alergene din alimente (proteine nedigerate, pesticide, erbicide, conservanți și aditivi alimentari).
Înfometarea reprezintă o metodă a medicinei alternative, netradiționale, care constă în excluderea completă a alimentelor, iar uneori și a lichidelor, urmată ulterior de alimentație dietetică, de curățare. Metoda dată a fost utilizată încă în antichitate, de către Hippocrate, Avicenna și Pitagora.
„Se practică înfometarea totală, care presupune excluderea completă a alimentelor și consumul nelimitat al apei. Acest tip de înfometare poate dura de la 1-40 zile, conform adepților. Se mai practică și înfometarea absolută, care presupune excluderea completă atât a alimentelor, cât și a apei. Durata acestui tip de înfometare poate fi nu mai îndelungat de 1-3 zile. Unii adepți evită în această perioadă contactul complet cu apa. În general înfometarea este un proces, care trebuie efectuat sub controlul riguros al medicilor terapeuți și nutriționiști, în secții specializate, sanatorii, clinici și doar în cazuri excepționale-ambulator.Indicațiile medicale pentru acest tip de tratament sunt intervențiile chirurgicale la organele gastrointestinale, unele tipuri de maladii cardiovasculare ( Hipertensiunea arterială de gradul I și II, cardiopatia ischemică) și neurologice (stări depresive, schizofrenia)”, explică nutriționistul pentru ea.md.
Sergiu Munteanu recomandă excluderea înfometării necontrolate, individuale, care poate duce la deces. E posibil ca cel/ cea care își supune corpul unei asemenea cazne să își pună chiar și viața în pericol: criza hipoglicemică, inevitabilă în practicarea înfometării, poate declanșa coma hipoglicemică, urmată de deces în cazul evitării intervenției oportune. Înfometarea îndelungată se soldează cu atrofierea mucoasei intestinale și micșorarea absorbției nutrienților la acest nivel, diminuarea activității fermenților digestivi, scăderea funcției imune a organismului.
În plus, nu vei face decât să te alegi cu un metabolism încetinit, căci rata metabolismului bazal scade după 48-72 ore de înfometare, în urma căruia organismul este predispus mai mult spre acumulare, decât spre ardere.
Așadar, merită să faci asta?
Ai făcut duș în mod greșit toată viața. 5 greșeli comise de toată lumea... Bei acest preparat timp de 2 zile și slăbești 4 kilograme. Ingredientele le ai și tu în casă...