Paralizia nervului sciatic este cea mai frecventă suferinţă cauzată de poziţia picior peste picior. Aşa că, dacă simţiţi vreodată că vă împiedicaţi nejustificat de des sau nu mai puteţi ridica piciorul de la sol, ar trebuit să vă revizuţi poziţia.
Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpului că, atunci când stăm cu picioarele încrucişate, presiunea sângelui creşte. Şi efectele adverse nu se opresc aici.
"Poziţia îndelungată, de obicei, se asociază şi cu stres, care vine cu contractură musculară, asta ducând iniţial la deformităţi temporare, ulterior la deformităţi permantente ale organismului, pornind de la probleme ale şoldurilor, continuând cu probleme ale coloanei vertebrale, şi, de la coloană pot apărea dureri de cap, inclusiv la nivelul dinţilor, din cauza poziţiei maxilarului inferior", explică medicul Ștefan Costescu.
Mai mult, dacă staţi în această poziţie o perioadă îndelungată, muşchiul interior al coapsei se poate scurta iar muşchiul exterior se lungeşte. Astfel, şi articulaţiile sunt în pericol.
"Dacă asociem stres mai mult poziţiei chiar de lungă durată picior peste picior, fumat, o cameră prea caldă cu o atmosferă prea uscată, deshidratarea persoanei respective, adică un consum incorect de lichide, şi, dacă persoana respectică ia şi contraceptive orale, toţi aceşti factori pot converge către tromboze venoase", spune specialistul.
Recomandarea medicilor este ca, pentru a combate toate aceste efecte ale statului picior peste picior, să facem exerciţii fizice măcar 15 minute pe zi, lucru care va stimula organismul să se reaşeze în poziţia optimă.
Cea mai simplă DIETĂ prin care poţi pierde 10 kg într-o lună. Nu depui nici un efort!... Obişnuieşti să bei CHEFIR? Ce se întâmplă în organismul tău de fiecare dată când faci asta...