Ai fiert ouă şi primul lucru pe care îl faci este să arunci cojile la gunoi? Mare greşeală spun nutriţioniştii. Acestea pot trata numeroase afecţiuni, mai ales dacă sunt combinate cu lapte
Studii recente au arătat că acestea sunt o sursă excelentă de calciu natural. În compoziția lor s-a descoperit aproximativ 93% calciu și alte minerale necesare pentru sănătate, precum fosfor, magneziu, siliciu, sodiu, potasiu, fier.
Compoziția cojii de ou este similară cu oasele umane, a dinților și chiar a măduvei spinării. Coaja de ou poate accelera foarte mult vindecare fracturilor osoase, iar atunci când e cazul luați de 3 ori pe zi câte o linguriță de pulbere de coajă de ou.
Este necesar să se agite pulberea într-un pahar cu apa și să beți tot amestec. Pentru cei care suferă de osteoporoză sau arsuri la stomac, se amestecă o jumătate de linguriță de pulbere cu iaurt, lapte sau suc.
ALTE ÎNTREBUINŢĂRI:
Dacă nu aveţi nevoie de calciu suplimentar în alimentaţie, tot nu ar trebui să aruncaţi cojile de ou. Le puteţi găsi o mulţime de întrebuinţări. În primul rând vă pot fi de folos ca şi îngrăşământ pentru plante. Puneţi coajă de ou pisată într-o sticlă. După câteva zile veţi obţine un fertilizator natural şi veţi putea uda orice plantă. În plus cojile de ou puse direct pe pământ ţin departe dăunătorii.
Praful fin râşnit al cojilor este şi un foarte bun detergent pentru bucătărie. Cu el puteţi curăţa practic orice suprafaţă. Iar aceeaşi făină, pusă într-un săculeţ de tifon şi apoi în maşina de spălat alături de haine, devine un înălbitor natural, ieftin şi eficient.
În plus, cojile ouălor desfundă ţevile. Acestea împiedică acumularea depunerilor, deci le puteţi folosi în locul produselor din comerţ care pot provoca alergii şi probleme respiratorii
Ea ar putea fi PRIMA persoană din lume care NU va mai îmbătrâni: ”Vom scrie istorie”... Remediul bunicii! Pune cartof ras în şosete şi ai scăpat de orice infecţie...