În București și Cluj chiriile sunt mai mari decât ratele pentru casă

Prețul chiriilor este semnificativ mai mare decât rata lunară pentru achiziția unei locuințe prin Prima Casă.

Prețul chiriilor este semnificativ mai mare decât rata lunară pentru achiziția unei locuințe prin Prima Casă.

În România un angajat care vrea să-și închirieze o garsonieră trebuie să plătească o chirie lunară echivalentă cu 33% din salariul net lunar, față de o rată de 20% din salariul net prin programul Prima Casă.

Pentru un apartament cu două camere, chiria ajunge la 48% din salariul lunar și 64% dacă își închiriază o locuință cu trei camere, față de o rată cu o pondere lunară de 34%, respectiv 46% prin programul Prima Casă.

Dintre toate orașele, angajații din județul Cluj resimt cel mai mult povara financiară a ratelor lunare plătite pentru închirierea unei locuințe, fie că vorbim de o garsonieră sau un apartament cu două și trei camere.

Așa că, deși clujenii se află pe locul trei în topul angajaților cu cele mai mari salarii din România după salariații din București și cei din Ilfov, costul chiriei pentru un apartament cu trei camere în Capitală este cu o treime mai mic decât în Cluj-Napoca.

Pe Lajumate.ro găsești peste 5.500 de oferte cu apartamente de vânzare din Cluj, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

În județele în care nu au fost prea multe investiții noi în ultimii ani, prețurile pentru închirierea locuințelor au o pondere mai mică în veniturile medii ale salariaților. Astfel, creșterea salariului minim și a salariilor din companiile private au făcut ca în județe precum Olt sau Gorj chiria unei garsoniere să reprezinte numai un sfert din salariul mediu net (față de media națională de 45%).

Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri