Ea afirmă că bărbații greșesc când insistă că doamnele și domnișoarele nu se prefac că au orgasm. Pentru a își susține declarațiile, specialistul a reamintit statisticile care dovedesc faptul că 80% dintre femei au recunoscut această practică.
Citește și: De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
A te preface că ești mai satisfăcută de relațiile intime decât ești de fapt poate părea ceva inofensiv, dar Nadis spune că indică un lucru îngrijorător.
”Motivul pentru care suntem atât de convingătoare la simularea plăcerii este legat de faptul că avem experiență în a ignora disconfortul”, a declarat Nadia pentru publicația New Zealand Herald.
Zilele speciale din fiecare lună, sutienele cu armătură dură și tocurile înalte sunt toate parte din modul în care ”învățăm fetele să asocieze durerea cu feminitatea”, la fel de bine ca pierderea virginității și, desigur, a nașterii.
”Nu mi-am dat seama cât de mult interiorizasem acest mesaj până acum aproximativ șase luni, când am suferit o intervenție chirurgicală pentru a descoperi sursa unei dureri, resimțite în zona abdomenului, cu care mă confruntam de aproape două decenii”, a explicat ea.
Endometrioza, afecțiune în care țesutul care acoperă în mod normal uterul începe să crească în alte părți ale corpului, era cea care îi provocase suferință vreme de atâția ani.
Chirurgul care s-a ocupat de cazul său, a mărturisit Nadia, a rămas uimit de rezistența ei.
”Totuși, nu a fost cu adevărat incredibil. La fel ca multe femei pe care le cunosc, durerea devenise parte din existența mea. Nimeni nu poate nega faptul că femeile au fost schimbate de cultura care ne-a învățat să punem confortul pe ultimul loc. Cu toate acestea, la un moment dat, trebuie să ne dăm seama că acest lucru nu funcționează bine pentru noi”, a punctat expertul în relații intime.
Ea le încurajează pe toate femeile să nu mai normalizeze durerea și să nu uite că: ”Sexul ar trebui să fie plăcut și, în ciuda a tot ceea ce am fost învățați, acesta nu este un lucru exclusiv al bărbaților”.