Terra este pe cât de spectaculoasă pe atât de periculoasă. Chiar dacă iubești adrenalina NU îți recomandăm să alegi aceste 3 locuri ca destinație de vacanță. Acestea sunt 3 dintre cele mai periculoase locații de pe Pământ.
Nu mai este de mult o noutate că o simplă vacanță se poate transforma rapid într-un adevărat coșmar. În funcție de destinația turistică în care alegi să îți petreci vacanța îți poți pierde chiar și viața. Și, într-adevăr, natura este cel mai bun ucigaș. De aceea iată o listă cu destinații turistice pe care să le eviți, chiar dacă îți place adrenalina.
Second Beach, Port St. John’s, Africa de Sud
Cel mai sudic punct al continentului african este o regiune superbă. Nimeni nu poate nega acest lucru. Plaja Second Beach este, de asemenea, un loc îndrăgit pentru pasionații de surf, pentru înotători și pentru cei ce iubesc plaja în general.
Însă este și locul în care rechinii își fac foarte des apariția. O medie de 8 atacuri în ultimii 8 ani poate că nu pare prea mare comparând cu alte zone ale globului, dar faptul că toate aceste atacuri au fost fatale ar trebui să te pună pe gânduri. Aceasta este cea mai mare rată a deceselor în urma atacurilor rechinilor din întreaga lume.
Insula Komodo, Indonezia
Această insulă din largul coastei Indoneziene a ajuns pe listă dintr-un motiv simplu. Alături de alte câteva insule mai mici din aceeași regiune, este singurul loc în care trăiesc dragonii de Komodo.
Aceste șopârle uriașe ce par scoase direct dintr-un film de groază pot atinge 3 metri lungime și aproape 110 kg. Însă asta nu înseamnă că sunt încete. Acești dinozauri ai zilelor noastre pot alerga cu o viteză maximă de 20 km/h.
Ilha da Queimada Grande (Insula Șerpilor)
Situată la aproximativ 160 de kilometri de Sao Paolo, insula este considerată atât de periculoasă încât este interzisă publicului. Cu o suprafață mai mică de 1 kilometru pătrat, insula este sub domnia ploilor și, mai ales, a șerpilor.
Cu o densitate de 5 exemplare pe metru pătrat își merită cu adevărat numele de „imperiul șerpilor”. Ținând cont și de faptul că unele exemplare pot atinge până la 4 metri lungime și au unul dintre cele mai puternice veninuri cunoscute nu e de mirare că oamenii au fost nevoiți să părăsească insula cu mai bine de 100 de ani în urmă.