Asia de sud si Africa de est, vulnerabile la incalzirea globala

Asia de Sud si Africa de Est sunt cele mai vulneraile regiuni la riscurile legate de incalzirea climatica, populatiile de aici fiind expuse la numeroase catastrofe naturale, se arata intr-un studiu realizat de institutul britanic Maplecroft pe 170 de tari.

Madagascar, Nepal si Mozambic.
este destinat ghidarii investitiilor strategice

Barometrul luat in calcul include 40 de factori de mediu, sociali si economici, precum si gradul in care reactioneaza guvernele la evaluarea riscurilor provocate de incalzirea climatica si care afecteaza populatiile, ecosistemele si companiile.

"Avem tot mai multe dovezi ca schimbarile climatice maresc intensitatea si frecventa" catastrofelor naturale, a precizat Anna Moss, analist a institutului Maplecroft, citata de AFP.

2010/11/08//140516-india.jpg

Pakistanul si Bangladeshul s-au confruntat, in acest an, cu catastrofe naturale care au afectat peste 20 de milioane de persoane.

"Modificarile foarte mici de temperatura pot avea impacturi asupra mediului uman, inclusiv modificari in aprovizionarea cu apa si in productivitatea recoltelor, pierderea de terenuri din cauza cresterii nivelului apelor si multiplicarea epidemiilor", a adaugat Moss.

Bangladeshul, situat la confluenta fluviilor Gange si Brahmaputra, se afla pe primul loc in clasamentul celor mai expuse tari la riscul dublu de seceta si foamete, fiind extrem de sarac si, mai ales, dependent de agricultura, sectorul cel mai vulnerabil la schimbarile climatice.

De asemenea, Pakistanul si Nigeria sunt considerate a fi tarile care "poseda cea mai redusa capacitate de a raspunde modificarilor si catastrofelor previzibile" pentru urmatorii 30 de ani.

India se afla pe locul doi in acest clasament, fiind "foarte sensibila la perturbarile climatice din cauza puternicei presiuni demografice si a tensiunilor asupra resurselor naturale", la care se adauga saracia extrema, gravele probleme de sanatate si dependenta tarii de agricultura.

Cele mai putin vulnerabile tari la incalzirea climatica sunt tarile scandinave, se mai arata in studiu.

Sursa: Intact News
Foto: www.flickr.com

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole
Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri