In mijlocul acestor peisaje naturale incredibile se ridica centrul economic, zona de afaceri a orasului Auckland si un port imens cu yahturi. Metropola are de toate pentru toti, seamana cu o tara mai mica intr-un singur oras. Cu toate acestea, are un aer provincial, de orasel de munte, in care toti oamenii se comporta ca si cum s-ar cunoaste, sunt foarte prietenosi. Strainii isi zambesc pe strada, oamenii saluta soferul de autobuz cand se urca si isi iau ramas bun cand coboara iar pe sosea soferii se saluta ca niste vechi prieteni. Desi Auckland-ul este centrul financiar economic al tarii si toata lumea se grabeste, oamenii sunt foarte relaxati chiar si in traficul aglomerat atat de specific marilor orase.
Oare ce ii indeamna pe locuitorii acestei tari sa se comporte intre ei in trafic ca fiind adevarati prieteni in timp ce noi claxonam si nu ratam nici o ocazie sa ne infuriem sa ii injuram pe ceilalti? Poate la prima vedere furia la volan si reactiile noastre violente (verbal si fizic) sunt justificate de vina celorlalti soferi, de fapt totul se intampla doar in mintea noastra. Furia asupra celorlalti se manifesta doar asupra noastra, individual, corpul nostru elibereaza substante aproape letale, noi ne enervam si ne slabim sistemul imunitar dand libertate bolilor sa se instaleze mai usor.
Una dintre distractiile localnicilor este sky walk. Acesta este un fel de bungee jumping in picioare, din cel mai inalt turn din oras (220m). Un turist din Asia n-a fost foarte fericit acum cand a sarit, pentru ca a ramas atarnat in aer pentru o vreme pana membrii echipei l-au dat in siguranta jos. Va puteti face o idee despre ce a simtit din fotografia alaturata.
Noua Zeelanda este printre tarile cu numarul de masini cel mai ridicat, exista 2.5 milioane de masini la 4 milioane de locuitori. Din aceasta cauza, Auckland-ul are o rata putin mai mare de poluare a aerului decat celelalte orase, dar acceptabila pentru ca vantul disperseaza poluarea relativ repede peste ocean. In plus, orasul este plin de parcuri, este inconjurat de paduri, ceea ce ajuta foarte mult la imbunatatirea calitatii aerului.
sursa: jurnalul.ro