Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

Budva - un mini Dubrovnik

Budva este un orasel primitor si cochet, cu arhitectura specific mediteraneana, situat pe coasta Marii Adriatice. Stradutele sale pietruite emana un romantism fermector, iar plajele, cu nisipurile lor calde si adierile binevenite ale brizei fac din Budva capitala turistica a Muntenegrului.

Orasul este presarat cu muzee, galerii de arta sau cladiri reprezentative. Atractia principala a orasului este data de Centrul Istoric (Stari Grad), un mini-Dubrovnik cu stradute inguste, ziduri venetiene, biserici si magazine de suvenire. Orasul a fost recunoscut ca asezare inca din antichitate, avand un stil arhitectural unic. Zidurile Orasului Vechi sunt o mare atractie pentru turistii care vin in vacanta in Budva. Acestea au fost construite in Evul Mediu si iti dau senzatia unui labirint. In Orasul Vechi vei vedea Citadela, Biserica Sf. Ioan, Biserica Sf. Maria din Punta si Biserica Sfanta Treime.


Biserica ortodoxa Sfanta Treime, construita in anul 1804, iese in evidenta prin stilul arhitectural deosebit. Aceasta se afla in mijlocul Citadelei din Budva, in grupul cladirilor ecleziastice. La intrarea in biserica vei remarca o imagine superba a unor ingeri, realizata in mozaic.


Citadela, sau castelul medieval din Budva, este un monument impunator al orasului, care a fost martor al multor ani de istorie. Ridicata in secolul al IX-lea, fortareata era folosita pentru aparare, dar si pentru refugiul celor asediati. La intrarea in cetate vei observa un vultur cu doua capete, care reprezinta emblema steagului muntenegrean.
In apropierea Orasului Vechi se afla Morgren Beach, o plaja izolata, cu stanci inalte, fiind situata la baza dealului Spas, care este acoperit cu paduri de pini si stejari. Pe plaja sunt terase si baruri, unde te poti relaxa la o cafea sau un cocktail. Poti practica diverse sporturi acvatice precum scuba diving sau schi nautic. Plaja a fost distinsa cu Steagul Albastru pentru curatenie si calitatea apei.


Insula Sveti Stefan se afla la poalele muntelui Lovcen, la 5 km de orasul Budva. In anul 1442, pe aceasta insula a fost zidita o fortareata, ca mai apoi intreaga insula sa fie inconjurata de un zid puternic de aparare. Pe insula poti vizita Biserica Sf. Stefan, Biserica Sf. Alexandru Nevski si cea mai mica dintre toate, Biserica Adormirea Maicii Domnului.

De Cristina Nicolae

Oferta sejur Muntenegru
Hotel Garni Fineso 3* – de la 81 Euro/pers., 3 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Christian Tour, tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

Recomandari