Antena Căutare

Calatorind in taramul fascinant al Thailandei

Frumusetea locurilor si a oamenilor, cultura, istoria, plajele minunate si mai ales bucataria thailandezilor fac ca aceasta tara sa fie cea mai populara destinatie turistica din sud-estul Asiei.



Grupurile etnice care locuiesc in aceste zone sunt cunoscute pentru obiceiurile si costumele unice
Articolul continuă după reclamă

Sudul Thailandei este ocupat de bazinele in care se cultiva fructe sau legume, jungle salbatice, munti, plaje, cascade sau pesteri, lacuri sau insule de diverse marimi, oferind un adevarat spectacol vizitatorilor.

2010/10/30//135260-n668920963_599117_8882.jpg

In centrul Thailandei campurile de orez reprezinta bogatia locuitorilor si este zona cea mai intens populata, iar in partea de est parcurile nationale, statiunile de pe litoral, dar si insulele pline de verdeata, imbie vizitatorii sa ia o mica pauza de la viata lor agitata si sa primeasca sa fie rasfatati de angajatii hotelurilor.

Sezonul rece care tine din noiembrie pana la sfarsitul lui februarie este momentul propice ales pentru vizitarea Thailandei de cei ce nu suporta caldura. Umiditatea este scazuta, temperaturile sunt relativ mici, iar cerul este senin.

Simboluri ale Thailandei

Thailandezii sunt mandri de tara lor, de obiceiuri si traditii si mai ales de pamanturile pe care le stapanesc caci, sa nu uitam, ei nu au fost niciodata colonizati.

Artele si cultura thailandeza prezinta multe influente ce provin din India, China, Cambodgia si restul Asiei de Sud. Artele vizuale traditionale sunt legate invariabil de budism, iar cele contemporane, pe langa budism, aduc elemente legate de modernism, perioada cuprinsa intre anii 1860-1970.

2010/10/30//135265-thai-elephant-05.jpg

Printre simbolurile importante ale Thailandei se afla si Chang Thai (elefantul thailandez). Elefantul a facut dintotdeauna parte din viata thailandezilor, fiind animalul cel mai folosit de catre rege (elefantul alb aparand si pe fostul steag national), dar si de restul thailandezilor. Elefantul este pentru thailandezi asa cum este calul pentru europeni.

Prin natura lui, elefantul este un animal foarte bland si inteligent, merge foarte usor si este foarte atent. Nu va face niciodata rau unei fiinte umane si in al doilea rand, este foarte bun pentru lucrul in padure.

Desi orhideele sunt florile cele mai cunoscute si abunda in toata Thailanda, Ratchaphruek - salcamul auriu (sau copacul-cascada auriu) a fost ales ca floare-simbol al acestei tari. Pe langa frumusete, aceasta floare a fost aleasa si datorita culorii galbene.

Pentru thailandezi culoarea galbena reprezinta culoarea regala, culoarea zilei in care s-a nascut regele (ziua de luni). De asemenea, culoarea galbena este si culoarea religiei budiste, religia predominanta in Thailanda. Ratchaphruek (sau Khun) este folosita in ceremoniile religioase precum si in cadrul evenimentelor organizate de catre guvern.

2010/10/30//135262-thailand.jpg

Thailanda, pe langa denumirea de Tara Zambetelor, este renumita si datorita matasii care si-a capatat bine-meritatul titlu de Regina a Textilelor. In comparatie cu matasea din alte tari, cea thailandeza este mai moale, cu fire ce au noduri inegale, calitate ce o face extrem de potrivita pentru a fi utilizata in tehnica tesutului de mana.

Thailandezii au invatat cum sa lucreze cu ea pe parcursul sutelor de ani si face parte din identitatea lor, fiind obtinuta si prelucrata in fiecare sat din Thailanda. Matasea thailandeza are culori exotice si bogate si. cu o ingrijire potrivita, poate face produsul obtinut din ea sa dureze foarte mult timp.

Arta sculpturii in fructe si legume

Kae Sa Luk sau sculptura in fructe si legume este o alta forma de arta in Thailanda, aparuta initial la curtea regala si a devenit o calificare obligatorie pentru femeile din inalta societate.

Desi era practicata doar de femei, in timp a inceput sa fie practicata si de barbati, iar acum este predata in institute culinare din toata lumea.

2010/10/30//135261-__441_x_298_5989-134873-bucate03_128.jpg

Scopul sculpturilor in legume si fructe este de a transforma legume sau fructe obisnuite in decoruri placute privirii, cum ar fi flori, animale, pasari, cutii sau recipiente pentru mancare, aspectul fiind la fel de important ca si gustul.

Thailandezii au o mare dorinta de a experimenta, de a invata si mai ales de a se adapta vremurilor si cerintelor. Astfel, au devenit creatorii unei gastronomii importante, plina de arome si gusturi ce incanta toate simturile, poporul thailandez castigand o popularitate si o reputatie ce creste de la an la an in oricare colt al lumii.

Citeste si Jurnalul National!

Foto: www.nationalgeographic.com
www.rockyandpenny.com

VIDEO! Investitii mari, in partii mici... VIDEO! Munte: trasee de evitat in aceasta perioada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 21.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x