Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Cei mai frumosi brazi de Craciun din lume

Orasele lumii se intrec in cei mai spectaculosi brazi de Craciun si in doborarea recordului pentru “Cel mai inalt pom festiv”. Se poarta atentia pentru mediul inconjurator prin folosirea ornamentelor reciclabile, a unor instalatii cu consum redus de energie si chiar bradul facut din oameni.

Paris
Instalat in Place de la Concorde din Paris, cel mai mare pom de Craciun din toata Europa incanta vizitatorii si locuitorii cu frumusetea lui impresionanta, iar oaspeții de la Hôtel de la Tour Maubourg il pot admira zilnic pe geam pana pe 3 ianuarie. Bradul de 35 de metri a fost adus la fata locului la initiativa televiziunii pentru copii Nickelodeon si a Primariei Paris. Inaltimea bradului este egala cu cea a unui alt monument important din zona Concorde: Obeliscul. Autoritatile Parisului l-au luat dintr-o padure din orasul francez Moselle printr-un parteneriat cu Oficiul National al Padurilor. Transportul convoiului extraordinar a durat trei zile, iar timp de o saptamana a fost impodobit cu lumini cu LED-uri in incercarea de a reduce impactul negativ asupra mediului.Rio de Janeiro
La Rio a fost aprins cel mai inalt brad plutitor din lume. Este un „brad-vedeta” de 85 de metri inaltime care anul acesta a fost premiat pentru decoratiunile care amintesc de fiecare anotimp al anului. Acesta este impodobit cu fulgi de zăpada pentru anotimpul iernii, cu flori de primavara si panglici aurite pentru minunata vara. Nu lipsesc frunzele toamnei in bradul plutitor luminat cu 3,3 milioane de becuri si cu o ghirlanda luminoasa care are 105 kilometri.Puerto Princesa, insula Palawan, Filipine
Pe 3 decembrie, mii de locuitori si turisti s-au strans in Puerto Princesa din Filipine pentru a asista iluminarea gigantului brad de Craciun si pentru a spune bun venit lunii decembrie. Bradul de anul trecut a masurat 130 de metri, dar în acest an, primarul și guvernul orasului nu au anuntat inaltimea sa. Va avea loc un concurs cu intrebarea: Cat de inalt este bradul? Astfel locuitorii si turistii sunt provocati sa admire bradul si sa castige premii consistente. Bradul este decorat cu ornamente reciclate realizate din polistiren si din plastic, parte a masurilor de securitate luate in oras.


Bradul uman din Milano
Pe 15 decembrie, in Milano a fost format un imens brad de Craciun din adolescenti, adulti si varstnici.
Evenimentul "Christmas tree Flash Mob" a avut loc in Arco della Pace unde locuitorii au aprins diferite betisoare si au sarit la instructiunile organizatorilor. Publicul a folosit blitul aparatelor pentru a face cat mai surprinzator efectul de iluminare.

Citeste despre Targ de Craciun ca la Viena in Bucuresti pe TV Travel!


De Steluţa Năstase

Recomandari