Cum alegi trolerul perfect pentru vacanțele tale

 
+3 click pentru
galerie

Deși de multe ori este lăsat la urmă, chiar în seara de dinaintea plecării în excursie, bagajul este un factor foarte important și poate fi un factor de stres dacă nu îl considerare din timp. Mai ales în cazul vacanțelor externe, care presupun de multe ori zborul cu avionul, este foarte important să alegi trolerul potrivit, astfel încât să nu ai surprize la aeroport sau la destinație. Află în continuare de ce ar trebui să ții cont atunci când îți cumperi valiza pentru următoarea plimbare.

Rezistența trolerului – importantă sau factor secundar?

Oferta de trolere este în general una variată și îți permite să iei decizia în funcție de ceea ce te interesează mai mult: aspect, buget, brand. Totuși, nu ar trebui să lași rezistența materialului de fabricație pe ultimul loc, în primul rând fiindcă îți dorești să investești într-un produs care să poată fi utilizat pentru un timp îndelungat și în al doilea rând pentru că ar fi păcat ca trolerul să ți se deterioreze în mijlocul sejurului și să ajungi să cumperi altul din afara țării. Un troler cu carcasă dură, deși cântărește mai mult decât unul din material textil, îți va oferi mai multă durabilitate.

Dimensiunile trolerului – esențiale pentru zborul cu avionul

Atunci când îți cumperi un bilet de avion, compania aeriană îți pune la dispoziție diverse variante de bagaj, din care poți alege: bagaj mare de cală, bagaj de mână, bagaj mic de cabină. În funcție de cât timp călătorești, dar și de ce vrei să transporți, poți achiziționa acea variantă care se mulează pe necesitățile tale. Fiecare linie aeriană are anumite măsuri – greutate, înălțime și lățime – în funcție de care îți evaluează bagajul. Asigură-te că trolerul pe care îl alegi se încadrează în mărimile specificate, altfel îți va fi refuzat accesul în avion cu valiza respectivă sau va trebui să plătești suplimentar la aeroport, ceea ce cu siguranță nu îți dorești.

Dacă vei călători și cu cel mic, poți să îi cumperi un troler de copii, care este destul de ușor și în același timp are un model vesel. Copilul se va bucura cu siguranță să aibă trolerul său propriu, în care să își țină câteva lucrușoare.

Accesoriile trolerului – ușor de ignorat, însă necesare în timpul excursiei

Dincolo de aspect, îți dorești un troler perfect funcțional, pe care să îl poți manevra cu ușurință în excursie. Pentru asta, asigură-te că este dotat cu roți și mânere de calitate, care îți vor permite să îl duci cu tine prin aeroport, pe străzile orașului vizitat sau în mijloacele de transport în comun. Există modele de trolere cu patru roți, dar și variante cu două. Primele îți oferă mai multă flexibilitate, în timp ce variantele cu două roți sunt de obicei mai încăpătoare, ceea ce înseamnă că vei avea loc în plus pentru haine, cosmetice sau alte obiecte personale. Mânerul trolerului trebuie să fie unul telescopic, retractabil în interiorul bagajului, pentru manevrare facilă, iar mânerele laterale trebuie să fie și ele prezente.

Sistemul de securitate – un plus de siguranță

Evident că nu în orice călătorie vei avea nevoie de un troler bine securizat, însă dacă știi că lași bagajul la cală și ai escală sau dacă îl vei depozita pentru câteva ore la hotel în ziua sosirii sau plecării, nu strică să știi că nimeni nu va avea acces la conținut, în afară de tine. Prin urmare, cumpără un troler prevăzut cu sistem de securitate cu cheiță, cu cifru sau cu lacăt, pentru a putea călători oricând și oriunde fără griji, știind că lucrurile tale personale sunt bine protejate.

Compartimentarea – cel mai bun prieten al unui troler bine organizat

Cu siguranță îți dorești să îți așezi cât mai eficient lucrurile în bagaj, astfel încât la destinație sau chiar pe drum să ai acces rapid și ușor la ceea ce cauți. Asigură-te că îți cumperi un troler cu compartimente și buzunare, în care să îți împarți în mod eficient lucrurile cu care călătorești: hainele, cosmeticele, actele, tablet și orice altceva de care vei avea nevoie în călătorie.

Așa cum ai văzut, aspectul ar trebui ales abia la final, abia după ce ai terminat de bifat toate acele aspecte practice pe care este bine să le iei întotdeauna în calcul. Nu uita ca atunci când cauți trolerul să faci selecția inițială în funcție de tipul de bagaj de care ai nevoie – troler extra large, troler large, troler mediu sau troler de cabină – astfel încât să îți fie mai ușor să faci ulterior selecția. De asemenea, deși un preț mic poate fi tentant la prima vedere, nu te grăbi să alegi cea mai ieftină variantă, fiindcă întotdeauna când este vorba de un obiect cu care vei călători și în care îți vei ține lucrurile pentru o bună perioadă de timp, calitatea este cea care ar trebui să primeze.facebook whatsapp twitter pinterest