În plus, cu rezervări făcute din timp, chestionarea mai multor oferte și cu evaluarea unor recomandări, beneficiarii pot scăpa și foarte ieftin, chiar și când aleg o destinație exotică. În orice caz, în mod paradoxal, o vacanță în străinătate poate fi chiar mai ieftină decât una pe plan autohton. Înainte de a închide ușa cu cheia și a pleca de acasă, neapărat să nu omiți câteva aspecte:
Măsuri de precauție
În condițiile în care la început de an rata infracționalității crește, potrivit unui studiu Eurostat, nu este exagerat să te asiguri că locuința ta nu este în niciun pericol. În acest sens, asigură-te că înainte de a pleca în concediu, nu lași ferestre sau uși deschise, achiziționezi un sistem de supraveghere video de la spy-shop.ro și îți rogi un vecin de încredere sau o rudă să vină măcar o dată să vadă dacă totul este în ordine. Fiecare detaliu contează: fii atent ce unghiuri surprind camerele de vedere și unde sunt acestea amplasate și nu lăsa totul până în ultimul minut. Ar fi bine să ai timp să testezi sistemul și să ceri câteva sfaturi de la un vechi utilizator. De exemplu, un copac pus în fața camerelor ar putea obtura vizibilitatea. În plus, fiind iarnă, există posibilitatea de înzăpezire, iar temperaturile foarte scăzute pot afecta uneori funcționalitatea unui astfel de dispozitiv. Este esențial să nu achiziționezi cea mai ieftină variantă, iar dacă nu ești dispus să investești prea mult, atunci fii vigilent și profită de reduceri. Nu aștepta să accesezi înregistrările după ce te întorci, ci instalează-ți o aplicație pe telefon.
Rețele de socializare
Cum să te pregătești pentru o vacanță de vis, departe de România
Mai multe vedete autohtone s-au trezit cu locuințele călcate de hoți după ce au postat pe rețelele de socializare fotografii din vacanță și, involuntar, detalii „liniștitoare” pentru răufăcători. De exemplu, „Am ajuns în paradis, în Bali. Două săptămâni departe de lumea dezlănțuită” s-ar traduce cu „timp suficient pentru a pune totul la punct, iar lovitura să fie sigură”. Așadar, fii zgârcit cu pozele din concediu, eventual le poți posta după ce revii acasă și deții controlul asupra situației. Dacă vrei, le poți trimite celor apropiați filmulețe și fotografii în mesaje private, precum și impresii de la fața locului. În caz contrar, nu e nevoie să fii neapărat persoană publică pentru a fi luată în vizor. Pe Facebook și Instagram, există foarte mulți useri care-și ascund identitatea reală în spatele unor profiluri aparent oneste. De foarte multe ori, lumea virtuală îți rezervă surprize neplăcute.
Animale de companie
Dacă ai animale de companie, iar rezervarea ta în străinătate este pentru cel puțin două săptămâni, cel mai bine este să le lași în grija unor prieteni sau în hoteluri special amenajate. Oricât de multe castronele cu apă și mâncare le-ai lăsa, nu poți avea certitudinea că totul va fi bine. De exemplu, în joacă, un câine poate vărsa cu ușurință apa din boluri, iar deshidratarea este chiar mai periculoasă decât înfometarea. În plus, conform unor studii recent efectuate de Zoetis, compania mondială de sănătate animală, animalele ajung să sufere de depresie în lipsa stăpânilor. Copiii și animalele de companie nu pot estima corect timpul absenței și se pot simți abandonate. Această stare poate fi contracarată dacă necuvântătorul este familiarizat cu cel în grija căruia este lăsat. Important este ca acesta să nu fie un străin. În mod previzibil, pisicile sunt mult mai adaptabile și se atașează de cei care le răsfață, dezvoltând preferințe de moment.
În concluzie, încearcă să îți iei toate măsurile de precauție înainte să pleci în vacanță pentru a te putea bucura de timp liber și de un peisaj de basm! „Paza bună trece primejdia rea”, spune un proverb din popor, iar valabilitatea acestuia este încă de actualitate.
Sursă: unsplash.com
Touroperator: Turismul de afaceri va creşte cu 12% în 2020, doi din trei turişti aleg hotelurile de patru stele... Veste uriașă! Românii pot merge la mare cu avionul! Cât costă un bilet...