Descoperă colorata capitală Lisabona, în vacanța de Revelion

Revelion de neuitat in Lisabona

Cu un mix armonios între cultură, istorie și atmosferă romantică, Lisabona este orașul artei, unde se cântă fado, se mănâncă bine, iar clădirile pavate cu plăci azulejo evocă amintiri din perioada Marilor Descoperiri. Capitala Portugaliei este împărțită în străzi întortocheate traversate de tramvaie de epocă, de alei ce se însuflețesc într-o clipită și se închid în piețe elegante, făcând din Lisabona un adevărat muzeu în aer liber.

Explorează una dintre cele mai vechi capitale europene

Puține capitale din lume beneficiază de o atmosferă atât de romantică așa cum o face Lisabona, fiind în același timp un oraș istoric cu o viață de noapte antrenantă, păstrându-și în mare parte caracterul tradițional. Plus că, vremea bună pe toată perioada anului este un atu important pentru turiștii care vor să exploreze acest colț european în vacanța de Anul Nou.

Turoperatorul Europa Travel a pregătit un circuit de 7 zile în Lisabona cu prilejul Revelionului, la tariful accesibil de 342 euro/persoană. În plus, opțional alături de ghizii de la Europa Travel poți porni și în excursii în împrejurimile orașului, bifând locuri ca pitoreasca Sintra, Cabo da Roca, satele pescărești ca Nazare și Obidos, Fatima, Evora sau fermecătorul Porto.

Pe urmele lui Vasco da Gama

Turul Lisabonei îți va descoperi inconjundabilul stil ArtDeco al clădirilor de patrimoniu ce șerpuiesc pe lângă malul râului Tejo sau se cocoță pe vârfurile dealurilor traversate de funiculare.

Emblema metropolei este Turnul Belem, un edificiu listat în patrimoniul mondial UNESCO, ridicat din porunca Regelui Manuel I care și-a dorit să îmbunătățească sistemul de apărare al orașului. Simbol al stilului manuelin, Torre de Belem amintește de perioada când exploratorul Vasco da Gama a descoperi calea maritimă dintre Europa și India.

Cel mai impunător ediciu de cult al orașului este Mănăstirea Jeronimo, un alt obiectiv din UNESCO, bijuterie a stilului manuelin cu elemente gotice. Turul Lisabonei de Revelion, include descoperirea celor mai populare cartiere ale capitalei dintre care nu poate lipsi Alfama – cel mai tradițional și pastelate dintre ele, Belem – cu cele mai impresionante monumente istorice și Bairro Alto – un labirint de străduțe ce șerpuiesc pe dealul ”orașului de sus”.

În plus, în piețele principale Praca Rossio, Praca Restauradores și Praca do Comercio poți surprinde cel mai bine cultura și tradițiile locului, să încerci delicioasele pasteis de nata și să asculți muzică fado (gen muzical unic în lume ce face parte din UNESCO).

Locuri de văzut în programe opționale

Lisabona este un excelent punct de plecare spre Sintra, orașul de vară al regilor care se retrăgeau în răcoarea pădurilor de conifere, unde Castelul Maur și Palatul Pena stau mărturie trecutului glorios al Sintrei.

De aici poți să faci excursii opționale către cel mai vestic punct al Europei, la Cabo da Roca, acolo unde Oceanul Atlantic ți se arată în toată splendoarea sa. În schimb, dacă de Revelion îți dorești să vezi și partea tradițională a Portugaliei, o vizită la Obidos – orașul cu superbe case albe, Nazare – așezarea pescărească renumită pentru fustele suprapuse ale localnicelor, și Evora – muzeul în aer liber al țării ce face parte din UNESCO, este o bună alegere.

Dacă ai înclinații cultural-spirituale, din itinerariul tău nu poate lipsi o excursie opțională de la Europa Travel, spre Fatima – cel mai important loc de pelerinaj al țării unde se spune că Fecioara a apărut de trei ori.

În plus, orice circuit în Lisabona trebuie să includă și o degustare de vinuri în popularul Porto, pe care îl poți bifa tot opțional de la Europa Travel. Fostul oraș Invicta se laudă cu un centru ce face parte din UNESCO și a fost încă din cele mai vechi timpuri un oraș maritim bogat traversat de numeroase vase comerciale.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Revelion 2019

Circuit Revelion Lisabona – tarif: 342 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Ultimele știri