- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Si-a capatat renumele ca statiune balneara inca de pe vremea Imperiului Roman - se numea atunci Aurelia Aquensis. Acum este Baden-Baden si se afla in sud-vestul Germaniei (landul Baden-Württemberg), la poalele muntilor Padurea Neagra (in germana Schwarzwald). In oras inca se mai pastreaza ruinele bailor romane din secolele I-II d.H.
Gradinile paradisului
Baden-Baden s-a dezvoltat de-a lungul raului Oostbach, punand in valoare frumusetea peisajului, baile termale, cladirile istorice si izvoarele cu apa minerala. Insa localitatea are cele mai frumoase parcuri din regiune, presarate cu specii rare de plante, puse in valoare de un concept inedit de „geometrie botanica" - mentionez aici gradinile „Paradies", amenajate in stil renascentist, sau gradina „Lichtentaler Allee" unde concerteaza seara de seara Filarmonica din Berlin.
Dupa ce vei vizita toate aceste minunatii, iti recomand sa intri in faimosul muzeu „Friedrich Burda". Colectiile de arta moderna sau clasica sunt fascinante (pot fi admirate opere apartinand celebrilor Max Beckmann, Ernst Ludwig Kirchner, Jackson Pollock si Pablo Picasso), dar nu uita nici de cladirea in sine, o adevarata opera de arta ce portretizeaza noile tendinte in arhitectura.
Gradinile Paradies
Printre monumentele de arhitectura se numara ruinele castelului Hohenbaden (sec. XII), celebrul cazinou (sec. XIX), Altes Schloss (Palatul Vechi - constructie din secolul XIII, actualmente muzeul landului), Neuess Schloss (Palatul Nou - o cladire baroca de sfarsit de secol XVIII, fosta resedinta a regilor Württembergului, in prezent sediul guvernului local), Opera Festspielhaus (cea mai mare din Germania) sau catedrala gotica „Stiftskirche".
Altes Schloss
Si daca tot am vorbit de monumentele de arhitectura, este bine sa stii ca mai toate cladirile importante din oras au fost proiectate la sfarsitul secolului XIX de un arhitect parizian foarte bogat, Jacques Benazet. Ele sunt extrem de bine pastrate, functionale si in zilele noastre.
Posibilitati de tratament
Faima orasului se trage insa de la cele 23 de izvoare termale. Exista doua centre principale pentru bai - Friedrichsbad si Caracalla. Cu sali de baie in forma de amfiteatre circulare, vechi de peste 100 de ani, Friedrichsbad ofera un program traditional in 16 pasi (dusuri, bai si saune la temperaturi diferite), care dureaza aproape doua ore si pe care trebuie sa-i parcurgi complet dezbracat.
Baile sunt comune, pentru barbati si femei, cu exceptia a doua zile pe saptamana. Persoanele care prefera costumul de baie se pot duce la modernul complex Caracalla, unde s-au amenajat grote cu apa termala, piscine cu mici cascade artificiale, noua tipuri de saune si o camera pentru bai cu aburi aromatici.
Cat ne costa?
Pretul unui sejur in hoteluri variaza de la 100 de euro/zi (clasificare trei stele) pana la 800 de euro/zi (clasificare patru si cinci stele). In tarife sunt incluse si costurile legate de tratamentul de baza (acces la bai, sauna), micul dejun si taxele de statiune. Exista tarife si pentru bugete mai restranse, la pensiuni si hoteluri de doua stele - intre 50 si 80 de euro/zi, de persoana.
Foto: www.europetraveldestinations.com
Citeste si Revista Felicia!