1. Ilha da Queimada, Brazilia
Ilha da Queimada, supranumita Insula Serpilor, se intinde pe coasta Braziliei si este casa a numeroase vipere aurii cu cap de lance (Golden Lancehead Vipers). Acest tip de sarpe este unul dintre cei mai veninosi din lume si se gaseste intr-un numar extrem de mare pe aceasta insula. Timp de mai multi ani, singurul locuitor de aici era supraveghetorul farului, insa acum, flota braziliana a interzis accesul oamenilor pe Ilha da Queimada.
2. Miyake-jima, Japonia
Insula Miyake-jima, din grupul de insule Izu din Japonia, are ca principala caracteristica vulcanul activ Oyama, care a erupt de mai multe ori, in ultimii ani. De la cea mai recenta explozie, in 2005, din vulcan s-a scurs constant un gaz otravitor, determinand locuitorii sa poarte o masca pe fata tot timpul. Alarma suna pe tot teritoriul insulei atunci cand nivelul de sulf al vulcanului creste brusc.
3. Saba, insulele Antile, din Olanda
Potrivit site-ului Carribean Hurricane Network, micuta insula din Saba a fost lovita de cele mai multe uragane puternice din ultimii 150 de ani.
4. Bikini Atoll, Insulele Marshall
Acest loc este periculos din doua motive: radiatiile nucleare si rechinii. Site-ul a reprezentat locul de teste a mai bine de 20 de arme nucleare intre anii 1946 si 1958 si, desi insulele au fost declarate neprimejdioase in 1997, primii locuitori au refuzat sa se mai intoarca inapoi. Mai mult decat atat, absenta pescuitului in ultimii 65 de ani inseamna ca fauna acvatica - inclusiv rechinii - s-a inmultit.
5. Insula Gruinard, Scotia
Aceasta mica insula din nordul Scotiei a fost folosita de Guvernul britanic pentru teste biologice, in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Experimente cu periculoasa bacterie Antrax au fost derulate in zonele nelocuite ale insulei - insa chiar si asa, sute de oi au fost ucise - iar insula a trebuit sa fie pusa sub carantina. Gruinard a fost decontaminata in anul 1980, folosindu-se sute de tone de formaldehida (o alta substanta cu potential toxic).
6. Insulele Farallon, SUA
Intre anii 1946 si 1970, marea din jurul Insulei Farallon, de pe coasta orasului San Francisco (California, SUA) a fost folosita pe post de site de aruncare a gunoiului radioactiv. Intre 180 si 209 metri cubi de otel au fost debarasati aici, insa locatia lor exacta si riscul pe care il aduc mediului inconjurator nu se cunosc cu exactitate inca. Se mai crede ca o incercare de inlaturare a materialelor toxice din mare ar face mai mult rau decat bine. Mai mult decat atat, aceasta zona este plina de rechini, asa ca ar trebui sa ne gandim de doua ori mai bine inainte sa ne avantam in apele tulburi ale insulei Farallon.
7. Insula Ramree
Insula, de pe coasta statului Myanmar, este faimoasa pentru incidentul infiorator din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. In 1945, ca urmare a bataliilor dintre trupele britanice si cele japoneze, aproape 400 de soldati japonezi au fost fortati sa zboare spre imprejurimile insulei, aterizand in apa. Insa, din nefericire, au fost omorati si mancati de crocodili. Incidentul este, potrivit Cartii Recordurilor, "Cel Mai Mare Dezastru Suferit de Oameni, Din Cauza Animalelor".
8. Insula Periculoasa
Localizata la 800 de kilometri departare de Insulele Maldive, Insula Periculoasa este, practic, in capul listei noastre, din cauza denumirii sale. Numele ei deriva de la ancoratul extrem de nesigur, ceea ce a facut ca expeditiile exploratorilor spre Insula Periculoasa sa fie, intr-adevar, deosebit de periculoase.
Sursa / Foto: The Telegraph
FOTO! Top 4 atractii turistice EXTREME!... VIDEO! Razboiul cu faina - festival inedit in Grecia...