Antena Căutare

Heviz, perla balneara a Ungariei

Desi Romania detine o treime din izvoarele minerale ale Europei, conditiile oferite de “turismul” romanesc ne fac sa optam tot mai des pentru destinatiile externe. Heviz poate fi una dintre acestea.

Heviz este o statiune termala aflata pe malul lacului cu acelasi nume, in partea de vest a Ungariei si la doar sase kilometri de un alt renumit lac - Balaton.

Istoria locului dateaza de la mijlocul secolului al XVIII-lea, cand familia care detinea lacul i-a descoperit efectul benefic pentru sanatate. Intre 1795 si 1797 s-a construit o asa-numita "casa de vindecare", in fapt un sanatoriu plutitor.

Complexul balneoclimateric de aici a fost dezvoltat de-a lungul secolelor si are trei principii de baza: efectul curativ al apei, prezenta unor cadre medicale specializate si implicit posibilitatea consultarii si diagnosticarii in incinta bailor termale.

Miraculos si eficient
Lacul Heviz este unul dintre cele mai mari lacuri naturale active cu apa termala din lume, cu o suprafata de 4,4 hectare si o adancime de 38 de metri. Acesta se alimenteaza din izvoare carstice ale caror continut de sulf ajuta la tratarea afectiunilor reumatismale. Lacul termal este inconjurat de o rezervatie naturala de 50 de hectare alcatuita in mare parte din paduri de arini. Temperatura apei este vara de 33-36 grade C, iar iarna in jur de 23-25 grade C. Este rezultatul amestecului dintre apa rece care izbucneste din adancul pamantului si izvorul de apa calda. Apa este de obicei peste tot constanta, datorita curentilor, dar si a stratului de aburi de pe suprafata apei, impiedicand astfel racirea.

Proprietati curative

Namolul cu efect curativ din fundul lacului este deosebit de eficace in tratamentul afectiunilor aparatului locomotor, al bolilor reumatice, inflamatorii si in artropatii.

Apele termale sunt indicate in tratarea discopatiilor lombare si reumatice, osteoporoza, afectiunilor reumatismale degenerative si inflamatorii, boli discopatice, refacere dupa operatii ortopedice, artrita urica, suprasolicitare fizica si psihica, tulburari de crestere etc.

Sunt contraindicate in cazul tumorilor maligne, insuficienta cardiaca, boli acute contagioase, boli pulmonare asmatice. Ca apa potabila este benefica in afectiunile aparatului locomotor, boli cronice, degenerative, inflamatii cronice biliare, diabet, alergii. Nu este indicata in boli acute ale ficatului, boli acute ale intestinelor, TBC, tumora maligna.

Cat ne costa

Pretul unei nopti de cazare este cuprins intre 76 si 81 de euro de persoana. Acesta include cazarea la hotel de patru stele in regim de demipensiune.

Citeste Revista Felicia

Fuga de civilizatii intre civilizatii disparute... Calatorie la muntele Athos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x