Relieful, de origine vulcania, este adapostul unor animale fascinante, precum iguanele marine, broastele testoase gigantice, cormoranii nezburatori sau cintezele. Charles Darvin sublinia faptul ca, desi insulele au caracteristici comune, fiecare dintre acestea gazduieste specii unice de animale si plante.
Turisii care vor avea ocazia de a vizita aceste monumente ale naturii vor fi surprinsi de naturaletea si lipsa de frica a animalelor. Cu toate ca Insulele Galapagos sunt intr-o continua si rapida schimbare, biodiversitatea a ramas constanta. 95% din ecosistemele existente dinainte de aparita oamenilor s-au pastrat pana in zilele noastre.
Insulele Galapagos au fost primele incluse in Patrimoniul UNESCO, iar in 1985 au devenit rezervatie a biosferei si , mai tarziu, rezervatie marina.
Pot fi vizitate in orice anotimp al anului, insa calatoria trebuie programata din timp, deoarece Guvernul ecuadorian limiteaza numarul de turisti care pot vizita Insulele intr-o anumita perioada de timp, pentru a evita supraaglomerarea si implicit impactul asupra mediului.
Pe Insulele Galapagos traiesc aproximativ 23.000 de oameni, iar limba oficiala este spaniola.
Pentru pasionatii de calatorii, aceste insule merita vizitate cu orice pret, fiind expresia desavarsita a naturii, un loc ce abunda de viata.
sursa: NationalGeographic.com
foto: Hepta.ro