Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Israel – explorează leagănul religiilor într-un circuit pe urmele Mântuitorului

Cea mai importantă destinație de pelerinaj a iudeo-creștinilor, un izvor nesecat de spiritualitate, Israel găzduiește cele mai multe situri de patrimoniu descrise în Biblie și orașe sacre menționate în Vechiul și Noul Testament. Pornește într-o călătorie de inițiere într-un circuit pe urmele Mântuitorului, de la Europa Travel și profită de ofertele speciale pe care le-a pregătit turoperatorul low-cost.

Ierusalim, pământul sacru al lumii

Incursiunea în Țara Sfântă începe cu Ierusalim – centrul spiritual al celor trei mari religii monoteiste ale lumii. Un oraș al misterelor și al tradițiilor orientale bine păstrate, unde vechiul și noul se întrepătrund formând o atmosferă atipică, vibrantă dar care îți dă o plăcută stare de pace. Cu al său centru istoric dominat de clădiri din piatră galbenă, Ierusalim se află la poalele Muntelui Măslinilor, pe culmile deluroase ale lui Iuda și adună an de an mii de pelerini din toate colțurile lumii.

Ierusalim însumează bijuterii antice majoritatea îngrămădite în centrul istoric considerat un adevărat muzeu în aer liber. Dintre acestea cel mai sacru loc al creștinilor este Biserica Sfântului Mormânt, cu Strada Via Dolorosa pe care a parcurs-o Hristos purtând crucea spre Răstignire. În timp ce, pentru evrei locul sfânt este reprezentat de Zidul Plângerii, un fel de sinagogă în aer liber de unde se aud rugăciuni în fiecare moment al zilei. Tot în centrul vechi se ridică semețe Cupola Stâncii și Moscheea Al-Aqsa.

În căutarea spiritualității în Bethleem și Nazaret

La circa 10 km de Ierusalim, se află una dintre cele mai vechi așezări din Orientul Mijlociu, identificată în Vechiul Testament ca fiind orașul lui David – Bethleem. În pofida faptului că populația orașului sfânt a scăzut dramatic în ultimii ani, Bethleem continuă să fie una dintre cele mai aglomerate destinații din Israel. Nu rata aici Piața Ieslei cu Grota Laptelui și Biserica Nașterii Domnului, unul dintre cele mai vechi edificii de cult din lume. La fel de importantă este și Moscheea lui Omar singura din orașul vechi Bethleem.

Conform Evangheliei după Luca, Nazaret este orașul de baștină al lui Hristos, însă așezarea nu este menționată în Cartea lui Iosif și nici în Talmud. Potrivit săpăturilor arheologice, Nazaret a fost locuit încă din anul 600 Î.C., având o valoare istorică inestimabilă. Simbolul locului este Basilica Bunei Vestiri care include grota unde Fecioara Maria a primit de la Arhanghelul Gabriel vestea nașterii. Nazaret este dominat de dealul pe care se află Biserica Saleziana, una dintre cele mai impresionante din oraș datorită vitraliilor și a statuetelor din marmură ce-l înfățișează pe Isus în mărime naturală.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuit Israel – Pe urmele Mantuitorului

Tarif: 449 Euro/persoana, 5 zile (3 nopti Bethleem + 1 noapte Nazaret), cazare cu mic dejun si cina la hoteluri 3*, transport avion, excursii cu autocar mentionate in program – vizite la Jaffa si Masada, tur de oras Tel Aviv, ghid local vorbitor de limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Recomandari