Căutare Live

Răsfăț de vară pe plajele idilice din Bodrum

Destinație boemă de pe Riviera Turcească de la Marea Egee, Bodrum te întâmpină cu o atmosferă elitară, atracții istorice, peisaje pitorești și plaje idilice pe care să lenevești un sejur întreg în această vară.

Profită de ofertele speciale pregătite de turoperatorul Europa Travel și descoperă Bodrum într-o escapadă de 6 nopți la tarife reduse începând cu numai 419 euro + 329 lei/persoană, pentru plecarile din 18, 24 si 30 iulie!

Locuri de văzut în orașul cu aer elen

Încă din anul 1923, Bodrum a căpătat statutul de oraș cultural și artistic odată cu exilul scriitorului Cevat Sakir Kabaagaçli, care a făcut cunoscută așezarea în toată lumea prin poemele sale. Mai târziu, Bodrum a devenit destinația preferată a milionarilor care se opreau în cosmopolitul port plin de celebrele iahturi tradiționale numite gulet. Astăzi, Bodrum este una dintre locațiile din Turcia preferate de turiștii dornici de relaxare la soare pe frumoasele plaje premiate cu ”Steag Albastru”.

Orașul Bodrum, cu atmosfera mai mult grecească decât turcească, te suprinde prin casele alb-albastre dispuse pe străzi șerpuitoare care toate te conduc către mare, și piațete pline de monumente și localuri boeme. În plus, din centrul orașului poți ajunge în doar câteva minute pe una dintre cele mai frumoase plaje albe din peninsulă. Torba este practic o suburbie a Bodrumului, dar și unul dintre locurile cele mai extravagante și luxoase din împrejurimi. Plajele intime sunt brăzdate de păduri dese de pini și molizi, apele turcoaz și portul cosmopolit plin de vase de croazieră, compun vederi de neuitat.

Atracții pentru toată familia

La nici 3 km distanță de centrul Bodrumului, în Gumbet poți să faci plajă pe nisipuri fine sau să practici diverse sporturi în apele spumoase ale Egeei. De-a lungul țărmului vei găsi zeci de centre nautice de unde să închiriezi echipament sau să iei lecții de scufundări, înot, surf etc. Pentru tinerii dornici de distracție, Bodrum reprezintă un fel de Mecca a petrecerilor, pe Strada Barurilor se desfășoară cele mai vibrante evenimente, inclusiv foam party, carnavaluri mascate sau beach party-uri.

Familiile cu copii găsesc în Bitez, locul preferat de vacanță unde răsfățul este asigurat pe nisipuri aurii și în ape de mici adâncimi, calde și cristaline. Plimbarea pe faleza umbrită de mandarini îți scoate în cale taverne pescărești unde trebuie neapărat să încerci dorada proaspătă, creveți și midii în sos de vin alb și delicioasele baclavale turcești.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Bodrum

Hotel Jasmin Beach 4* - Gumbet – tarife de 419 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. *Tarife reduse valabile pentru plecarile din 18, 24 si 30 iulie! Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Revelion încărcat de spiritualitate și atracții surprinzătoare, în Israel... Vacanță în orașul preferat al scriitoarei Agatha Christie...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x