Pasionatii de gatit pot avea o vacanta cu totul speciala pe taram maltez, in micuta insula Gozo. Da, probabil ca pentru unii nu suna atractiv o vacanta petrecuta in bucatarie, dar scoala de gatit din Gozo este mai mult decat atat. Este o vacanta superba petrecuta intr-o ferma cu dotari de lux, degustari de vinuri, ulei si branzeturi traditionale si cursuri de gatit in care vei invata sa de la un chef renumit cum sa prepari mancaruri traditionale malteze. Adauga excursii, plimbari si cine in restaurante pitoresti si ai reteta unui sejur perfect!
Printre mancarurile pe care vei invata sa le prepari enumar doar cateva: hobz-biz-zeit, delicioasa supa gozitana, bgilla, un aperitiv din fasole boabe si usturoi si o salata cu ingrediente proaspete, platourile cu aperitive din carne si branzeturi si gustosul peste afumat, bragioli sau timpana – mancaruri pe baza de carne sau meniurile din bucataria nord-africana: cuscus, carnaciori picanti din carne de miel ori garniturile din salate. Vei vizita si o ferma unde vei vedea cum se prepara Ġbejna – delicioase rotocoale micute din branza de oaie.
In saptamana de rasfat culinar intra si vizitarea unei brutarii locale pentru a vedea cum se prepara celebra paine malteza. Bineinteles ca va trebui sa gusti din bunatatile abia scoase din cuptor, mai ales ca toate produsele nu contin conservanti.
Daca te gandesti ca nu ramane timp pentru plimbari si distractie, te inseli. In program sunt incluse vizite la templul antic din Gigantija, constructie mai “batrana” decat monumentul de la Stonehenge, la Dwejra (marea interioara) si la celebra si spectaculoasa Fereastra Albastra si la La Fungus Rock, locul renumit pentru ierburile sale vindecatoare unice pe care le culegeau Cavalerii de Malta.
Oferta sejur Malta
Hotel Soreda 4 * ( confort 3*) – de la 450 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică. Mai multe detalii pe www.malta.ro si www.excursiimalta.ro
De Catalina Alberti