Căutare Live

Satele romanesti, laudate de jurnalistii de la New York Times

Care sunt adevaratele comori ascunse ale Transilvaniei? Asta s-au intrebat jurnalistii de la New York Times care au luat la pas satele ardelenesti si au fost placut surprinsi de casele taranesti traditionale. Inclusiv case sasesti care au fost restaurate in mod traditional si apoi incluse intr-un circuit turistic. Cei care au reusit sa puna Copsa Mare pe harta turistica sunt insa doi italieni care au cumparat 10 astfel de locuinte. Au renovat deocamdata patru dintre ele si sunt acum inchiriate turistilor.

In inima Transilvaniei, stau ascunse printre coline, satele traditionale romanesti. Si aici au descoprit strainii o pasiune pentru renovarea caselor taranesti, cu influente sasesti din Biertan, Danes, Copsa Mare si nu numai. Impresionati ca tot mai multe astfel de asezaminte sunt renovate de straini si incluse apoi intr-un circuit turistic international, ziaristii americani au scris un amplu articol despre acest aspect. Si s-au oprit chiar la Copsa Mare, un sat ce apartine de comuna Biertan.

Aici, doi italieni au restaurat, din proprie initiativa, o casa traditionala, in 2005. Cum le-a reusit de minune, au cumparat alte noua. Au restaurat in total, pana acum, patru si le-au pus la dispozitia turistilor. Casele traditionale romanesti sunt un real succes printre vizitatori, puncteaza jurnalistii de la New York Times, care pe site-ul lor au publicat poze cu locuintele respective, inainte si dupa restaurare.

Publicatia New York Times nu uita sa dea si exemplul contelui Tibor Kalnoky, nascut in Germania, care s-a intors in 1997 in Romania, in Valea Zalandului, sa restaureze casele ce au apartinut familiei.

Cea mai cunoscuta realizare a sa este renovarea a trei case din lemn, cumparate pana la urma de Alteta Sa Regala Printul Charles de Wales, care vine an de an in vizite private in Transilvania.

Se umbla la tarife pe Litoral! Din acest weekend preturile cresc cu 25%!... Rasfat in hoteluri de cinci stele in Malta...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri