Scufundări, cultură și drumeții de Revelion, în Zanzibar

Zanzibar a devenit o destinație tot mai tentantă pentru turistul european

Cu plajele sale albe și lagunele turcoaz, pădurile de mangrove și culturile de mirodenii, cu străzi înțesate de povești cu sultani și sclavi și o capitală culturală vibrantă, o gastronomie excelentă și oameni minunați, nu este de mirare de ce Zanzibar a devenit o destinație tot mai tentantă pentru turistul european...

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de Revelion, dar îți dorești să descoperi o cultură nouă, să imortalizezi cele mai spectaculoase apusuri de soare din Tanzania și să faci plajă când acasă ninge, atunci cea mai bună alegere este un sejur pe insula Zanzibar. Europa Travel te invită să intâmpini Noul An într-un mod unic pe plaje virgine, într-un sejur de 10 nopți de cazare la tarife începând cu 1194 euro/persoană.

Plaje late și lagune azurii

Paradisul din Oceanul Indian, Zanzibar nu este despre lux și modernitate. Odată ajuns aici constați că atmosfera este una tihnită, dincolo de istoria fulminantă, iar localnicii trăiesc într-o completă armonie cu natura: pescuiesc, se ocupă cu argicultura și cântă pe străzile capitalei Stone Town. Chiar dacă este o insulă mică, Zanzibar este extrem de generoasă din punct de vedere al obiectivelor turistice, așa că o vacanță aici poate fi oricum dar nu plictisitoare!

Sejurul de Revelion de la Europa Travel va fi unul memorabil, mai ales dacă în ultima zi a anului pornești într-un blue safari pe apele de un turcoaz clar pentru a face sesiuni de snorkeling în jurul atolului Mnemba, unde se află una dintre cele mai mari bariere de corali cu pești și numeroase alte viețuitoare marine ce mișună sub picioarele tale.

Spectacolul subavacvatic este unul de neuitat, iar o astfel de experiență merge excelent cu un apus văzut de pe dhow. Poți să simți măcar puțin din dulcele stil ”hakuna matata” pe plajele late și lungi, compuse din nisip fin ca mătasea de un alb imaculat și încadrate de bananieri și ape de mici adâncimi.

Fă o drumeție spre plantațiile de condimente

Nungwi Beach din satul cu același nume, este fără îndoială cea mai populară dintre fâșiile de nisip ale insulei, un colț paradiziac decorat cu hamace ce stau agățate de palmieri cu trunchiuri contorsionate și mici terase unde se servesc fructe de mare și pește proaspăt. Iar dacă ești gurmand din lista cu locuri de bifat în Zanzibar nu trebuie să lipsească Forodhani Market, o piață de pește, fructe și legume proaspete, unde vei simți poate cel mai bine amestecul delicat dintre cultura africană și cea arabă.

În plus, poți să pornești și într-un spice tour și să vizitezi plantațiile de vanilie, cuișoare, nucșoară, scorțișoară sau piper și să te oprești la final pentru o degustare de bunătățuri locale.

Lecții de istorie în Orașul de Piatră

Revelionul în Zanzibar de la Europa Travel nu se poate încheia fără un tur al capitalei Mji Mkongwe care în limba swahili înseamnă Orașul din Piatră (Stone Town așa cum este cunoscut). O plimbare în orașul vechi înseamnă o incursiune în trecutul când negustorii arabi se îmbogățeau din vânzarea sclavilor pe care îi legau în piață de copacul rușinii pentru a fi biciuiți, spre amuzamentul lor. Din păcate urmele acestui negoț dureros încă sunt vizibile în capitala Zanzibarului, dar și pe Insula Prizonierilor, unde erau închiși sclavii răzvrătiți.

Cele mai multe construcții și palate grandioase aflate în Stone Town datează de pe vremea Sultanului Omanului care au cucerit insula în anul 1856. Străduțele înguste dominate de case cu arhitectură amestecată între stilul arab, african și portughez, se închid în medina arabă ce păstrează încă baile persane. La mică distanță de orașul principal, se află cele mai de seamă construcții ale sultanilor, Palatul Maruhubi și Palatul Mtoni.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Revelion 2019

Revelion Sejur Zanzibar – tarife de la 1194 euro/persoana, 10 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3* conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Ultimele știri