Căutare Live

Sighișoara, oraș medieval de basm

Remarcabilă mărturie lăsată moștenire de coloniștii sași, cetatea Sighișoara este unul dintre cele mai valoroase și bine păstrate orașe medievale din Europa, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, încă din anul 1999. Zidurile fortificate, coloanele de apărare întărite cu bastioane și bolți cu inscripții ori blazoane, turnuri cu ceas și castele de basm sunt doar câteva dintre atracțiile Sighișoarei, orașul încremenit în timp, de pe Valea Târnavei Mari.

Acasă la Vlad Dracula...

Considerat de către români Marele Voievod al Dreptății din Valahia, și de către străini unul dintre cei mai aprigi conducători din lume, Vlad Țepeș fiul lui Vlad Dracul, de la care a pornit mitul vampirilor, s-a născut în anul 1431, și a crescut pe meleagurile săsești ale Sighișoarei. Aici a învățat germana, maghiara și latina, în breasle a deprins primele taine ale luptelor și cum să-și realizeze singur arme, și a avut contact cu diferite culturi care au contribuit la desăvârșirea lui ca unul dintre cei mai mari conducători din România. Casa în care a crescut Vlad Țepeș, poate fi vizitată și astăzi, aflându-se într-o stare foarte bună. Câteva fresce impresionante cu simboluri aparținând Ordinului Dragonului, pot fi admirate pe peretele central, fiind dovada clară că imobilul a aparținut Familiei Drăculeștilor.

Atmosferă de poveste și edificii impresionante

Sighișoara se prezintă călătorului de la prima vedere, întregul oraș este precum un muzeu în aer liber, cu exponate vechi de mai bine de 800 de ani, turnuri fortificate și ziduri construite cu scopuri militare, pentru a apăra intrarea în cetate. Atmosfera te poartă pe tărâmurile Cavalerilor Teutoni, pe străzile labirintice pavate cu pietre cubice străjuite de case cu arhitectură săsească și fațade pastelate.

Fortificațiile care datează din perioada XV-XVI care înconjurau dealul, se întindeau pe o distanță de circa 930 de metri, fiind compuse din circa 14 turnuri de apărare, dintre care astăzi se mai păstrează 9. Simbolul locului este Turnul cu Ceas, construcție emblematică pentru Transilvania, dar și Turnul Fierarilor, unul dintre cele mai impozante și masive.

Panoramă uluitoare asupra orașului

Urcă cele circa 150 de scări acoperite, până în cel mai înalt punct al orașului, pe Dealul Cetății. În vârful colinei se află Biserica din Deal, un edificiu gotic impresionant din 1345, despre care se spune că ar fi fost construit pe locul unui vechi lăcaș de cult roman din 1200. Odată ajuns în cel mai înalt punct vei avea parte de o panoramă de 360 de grade asupra Sighișoarei, cel mai frumos și valoros oraș medieval al României.

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul în Sighișoara. Bilete începând de la 1 euro (fără tva) pe sens.. În premieră, acum poți achita călătoria și prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com .

3 destinții grecești de văzut în această vară! Tarife de la 1 euro!... Te gandesti sa pleci intr-o vacanta? Peste 1.500 de oferte de cazare sunt inca disponibile...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri