Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

STEAG ROSU! Adolescent de 15 ani, inecat in statiunea Venus

Un adolescent in varsta de 15 ani a murit inecat, miecuri, in statiunea Venus, dupa ce a intrat in mare impreuna cu mai multi prieteni, cu o saltea pneumatica, desi scaldatul era interzis, fiind arborat steagul rosu din cauza valurilor mari.

Potrivit salvamarilor din statiune, adolescentul, insotit de patru prieteni, a intrat miercuri la pranz in apa, cu o saltea pneumatica, ignorand ca era arborat steagul rosu, care interzice scaldatul in mare din cauza valurilor puternice. La un moment dat, in timp ce turistii se aflau in zona de imbaiere, pana in balizele de demarcatie, valurile le-au rasturnat salteaua, iar curentii i-au tras spre larg.

Desi salvamarii i-au vazut si au intervenit imediat, ei au reusit sa ii scoata la tarm numai pe patru dintre tineri, al cincilea, in varsta de 15 ani, fiind dat disparut. "Un numar de 12 salvamari l-au cautat pe copilul disparut timp de aproape doua ore, fara succes, fiind nevoiti sa intrerupem cautarile din cauza marii agitate", a precizat seful Serviciului de Salvamari din zona respectiva, Vasile Dragan.

Turistii aflati in aceasta perioada pe litoral nu au voie, inca de duminica, sa se scalde in Marea Negra din cauza valurilor mari si a curentilor puternici, sute de salvamari patruland pe plaje in incercarea de a-i tine pe oameni afara din apa.

Cu toate acestea, alte doua persoane s-au inecat, printre care si un copil de 16 ani. Acesta a disparut in apele marii duminica dimineata, fiind scos de valuri la suprafata abia marti. De asemenea, un barbat de 50 de ani si-a pierdut viata luni seara, dupa ce a intrat in apa in zona Capul Turcului din Eforie Sud.

Recomandari