- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cuplul de vloggeri din Dallas, Texas, s-a hotărât în 2019 să facă un tur al lumii. Cei doi au trăit experiențe de neuitat pe care le-au înregistrat pe canalul lor de YouTube, Keep Going Places.
Ashley și Jordan au scris în descrierea filmulețelor despre România următorul mesaj: „Dă uitării tot ceea ce credeai că știi despre România. Noi îți vom arăta că este una dintre țările cele ai subestimate din Europa.”
Anul trecut, în octombrie, ei au ajuns în România și și-au petrecut cea mai mare parte a timpului în Transilvania, pe urmele contelui Dracula.
Filmulețul despre Sibiu a fost postat în vara acestui an pe canalul lor de YouTube și are 31,863 vizualizări. Cei doi vloggeri consideră orașul Sibiu unul idilic, printre cele mai frumoase din România și cel mai bine păstrat secret al Europei de Est.
Ce au spus americanii despre Sibiu, "orașul cu ochi" din România
„Acoperișul colorat îmi amintește de bisericile pe care le-am văzut în Viena”, împărtășește Ashley cu urmăritorii săi.
Tinerii au urcat în Turnul Sfatului și s-au bucurat de priveliștea întregului oraș. Au fost impresionați de Biserica Parohială Evanghelică Sf. Maria, de acoperișul inedit din țiglă colorată aranjată astfel încă să formeze romburi. Conform adevărul.ro, respectiva biserică reprezintă una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania.
De asemenea, ei au fost atrași și de legenda despre Podul Minciunilor. Acesta este primul pod de fier forjat din Transilvania, fiind construit în 1859.
Jordan le povestește urmăritorilor săi legendele podului: „podul este un detector de minciuni. Dacă erai mincinos și te plimbai pe pod, acesta începea să scârţâie puternic și puteai să cazi și chiar să mori. O a doua legendă, care este favorita mea, este cea a mitului Casanova. În trecut se spune că podul devenise un loc al întâlnirilor, unde oamenii veneau și priveau orașul. Erau și mulți cadeți militari care făceau promisiuni tinerelor din zonă dar fără a le respecta. De aici și numele podului.”
Americanii, impresionați de arhitectura din Sibiu și tradițiile locale
Cel mai mult i-a amuzat arhitectura caselor din Sibiu, mai exact ”ochii” acestora. S-au simțit priviți pe fiecare străduță și cumva că s-au adaptat mai repede, inspirați fiind de ferestrele care parcă-i întrebau ce fac.
„Când stai pe pod sau chiar prin oraș ai senzația că poate ai fost urmărit, asta pentru că Sibiul este orașul cu ochi. Poți să vezi perechi de ochi care te privesc tot timpul, chiar acum sunt trei perechi care se uită la mine. Arhitectura sibiană este destul de distinctă. În partea de sus a vechilor clădiri veți vedea ferestre, folosite pentru aerisire, care sunt plate și largi. De multe ori sunt în perechi și arată exact ca niște ochi care te urmăresc. Parcă te întreabă: ce faci”, spune amuzată Ashley.
Cei doi le recomandă urmăritorilor să ia în considerare România atunci când aleg să-și petreacă vacanța în Europa. Ei au observat că vara orașele sunt pline de turiști, însă aceștia nu sunt străini, ci tot români. Ashley și Jordan sunt de părere că ținuturile românești sunt niște „bijuterii” și ar trebui cunoscute de cât mai mulți oameni.