- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
S-a estimat ca pana in 2030, cele mai mari orase din lume vor avea suprafete imense, care sa cuprinda in totalitate, state de mici dimensiuni.
Cercetatorii nu pot face altceva decat sa urmareasca nivelul populatie al acestor orase si evolutia lor, insa, dupa cum s-a mai intamplat, cifrele pot fi contradictorii.
3. Guangzhou (Canton), China – 24.200.000
Acesta este cel mai populat oras din sudul Chinei si al treilea din tara, dupa Beijing si Shanghai. Insa, populatia imensa, de peste 20 de milioane, este inclusa si in Dongguan, Foshan, Jiangmen si Zhongshan, regiunile aferente Guangzhoului.
2. Seoul, Coreea de Sud – 24.400.000
Un gigant! Asa poate fi caracterizat acest oras. Este considerat al saselea centru economic din lume, conform revistei Forbes, si orasul care gazduieste cele mai importante brand-uri in materie de tehnologie: Samsung, LG, Hyundai.
1. Tokyo, Japonia – 34.000.000
Capitala Japoniei este de departe cel mai aglomerat oras din lume. Cu o populatie de 34 de milioane, incluzand si regiunile Yokohama, Kawasaki and Saitana, Tokyo se intinde pe o sprafata de 2,187 km patrati, adica de 10 ori mai mare decat un oras mediu din Europa.
In afara de asta, orasul este si unul din cele mai importante centre economice din lume, cu o productivitate de 1,48 trilioane de dolari pe an.
Foto: Epagini
VIDEO! Vacanta pentru tratament si relaxare: salina din Constanta... 5 enclave culturale ale lumii...