Căutare Live

Top 5 cele mai poluate orase ale lumii

A fi "eco" inseamna mult mai mult decat parcuri si reciclare. A fi "eco" inseamna a te respecta pe tine, in primul rand, ca locatar al acestei planete, a respecta lumea si natura ce te inconjoara.

In urma unui top intocmit de Uniunea Europeana, ce avea ca tema "cele mai verzi capitale europene", Bucurestiul s-a clasat pe ultimele locuri. Oare de ce?

Urmatoarele orase constituie un model pentru "cum nu ar trebui sa arate un oras in secolul XXI" : plin de praf, carburant, nori gri si aglomeratie.

5. Pittsburg, SUA

Aerul poluat este o problema serioasa, iar 168 de milioane de rezidenti ai Statelor Unite traiesc in orase in care stratul de ozon si particulele poluante sunt atat de ridicate, incat pot duce la astm, bronsita, infarct si, intr-un final, deces.

2010/11/10//141610-pittsburg.jpg

Un exemplu in acest caz este Pittsburg, al doilea oras ca marime din Pennsylvania.

Insa vestile acestea au venit ca o surpriza, tinand cont ca in anii trecuti, Pittsburg era considerat unul din cele mai locuibile orase din SUA.

Factorii poluanti sunt masinile, centralele electrice si fabricile de otel.

4. Ciudat de Mexico, Mexico

Capitala statului Mexico, unul din cele mai populate orase ale lumii, este o capcana ecologica, din cauza pozitiei sale geografice.

2010/11/10//141609-mexico.jpg

Orasul este situat intr-o vale, aflata la 2240 metri deasupra nivelului marii, deci aerul este foarte subtire, iar vanturile care circula in aceasta zona nu sunt indeajuns de puternice, pentru a evacua aerul poluat din aria metropolei.

3. Windsor, Canada


Orasul este situat la granita cu Statele Unite, iar 90% din ceata de fum provine din partea americana, tinand cont ca in zona de afla peste 250 de centrale pe baza de carbuni.

2010/11/10//141611-windsor.jpg

In 2008, Robert F. Kennedy Jr. a incercat sa schimbe aceasta situatie, insa rezultatele au intarziat sa apara, deoarece fabricile respective au dat vina pe industria de masini dezvoltata pe taram canadian. Oricare ar fi, cert este ca un nor de fum strabate Windsor-ul in fiecare zi.

2. Cernobal, Ucraina

Cernobal este o ruina, este orasul nimanui, orasul in care nu mai locuieste nimeni... chiar si asa, turistii vin, de curiozitate.

Cernobal este asociat cu tragicul eveniment din 1986, cand in reactorul 4 s-a produs un accident de proportii. Urmarea a fost un nor de radiatii, care a afectat intreaga Europa.

2010/11/10//141608-cerno.jpg

Astazi, Cernobalul ramane unul din cele mai poluate locuri de pe Pamant. Zona nelocuibila din jurul orasului se intinde pana la 30 de km. Chiar si asa, intre 1990 si 2002, s-au semnalat in zona peste 4 mii de cazuri de cancer tiroidian, majoritatea victimelor fiind copii.

S-a estimat ca mai sunt necesari 200 de ani pana ca teritoriul sa fie folosit in scopuri indistriale si ca va fi "curatat" de poluare si radiatii de abia in 2000 de ani!

1. Linfen, China

Orasul, locuit de peste patru milioane de persoane, a fost declarat in 2007, de catre Institutul Blacksmith, cel mai poluat oras din lume.

Lifen este resedinta a unei industrii foarte dezvoltate de carbune, plina de mine legale sau ilegale, fabrici de otel si refinarii, reprezentand circa o treime din totalul de energie al Chinei.

2010/11/10//141607-linfen.jpg

Aerul este intunecat in acest oras, iar locuitorii practic se ineaca in praful de carbune. Nivelul de dioxid de sulf este peste limita bunului simt, iar unele surse de apa sunt contaminate cu arsenic.

In conformitate cu Banca Mondiala, 16 din cele mai poluate 20 de orase ale lumii, atunci cand vine vorba de calitatea aerului, se afla in China.

Foto: www.wonders-world.com


Coreea de Sud va construi un parc eolian offshore... Fara vize in Taiwan din 2011!...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x