Alaturi de alte structuri magnifice ridicate de imperiul roman, legenda locala spune ca Hercule a taiat capul nepotului Meduzei, pe numele sau Geryon, l-a ingropat si pe acel loc a ridicat un far, ca monument al victoriei sale.
In realitate, cercetarile au scos la iveala ca a fost realizat de arhitectul Gaius Sevius Lupus, la ordinul imparatului Traian, in efortul sau de a "romaniza" zona cunoscuta sub numele de Brigatium, datorita locatiei sale portuare.
In ciuda faptului ca este foarte vechi, turnul lui Hercule nu este doar complet functional si operational, insa a fost intretinut in mod meticulos timp de mai bine de doua milenii, permitandu-le celor care il viziteaza in ziua de astazi sa simta aceesi emotie resimtita de primii marinari care l-au vazut in urma cu 2000 de ani.
Fiind cel mai vechi far din lume, el are un rand de scari interioare alcatuite din 242 de pasi ce duc pana in varful turnului.
Sute de mii de oameni viziteaza anual Turnul lui Hercule. Unii se bucura de spectacolul suprematiei acestei constructii, in timp ce altii apreciaza mai mult parcul de sculpturi din apropiere si cimitirul antic. Turnul este deschis tot timpul anului si face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Pretul intrarii este mai mic de 5 dolari si se recomanda folosirea unui ghid pentru ca este foarte interesant nu doar sa il vezi, ci sa ii afle si istoria.
Foto: eixoatlantico.com
VIDEO! Vezi ce "oras plutitor" a poposit in Portul Constanta!... VIDEO! Alege trenul pentru vacanta de la mare de 1 mai!...