Căutare Live

Veneția, cel mai frumos oraș dezvoltat pe canale

De-a lungul timpului, despre Veneția s-au scris o mulțime de lucruri. În încercarea de a descrie cât mai amplu și frumos acest oraș romantic din Italia, mulți i-au atribuit supranume artistice. În publicația New York Times, Veneția a fost catalogat drept orașul cel mai bine construit de umanitate, în timp ce în Lonely Planet, urbea a fost prezentată ca fiind cea mai romantică destinație europeană.

Descoperă Veneția și pastelatele insulițe Murano și Burano, într-un circuit cu autocarul de 6 zile de la Europa Travel, turoperatorul care și-a mărit paleta de destinații turistice în toate colțurile lumii. Turul cultural spre Veneția include opriri și în Viena, Padova, Milano sau Budapesta cu posibilitatea de a vizita Peștera Postojna – una dintre cele mai mari și cunoscute peșteri europene.

Canale ”dantelate” cu palate impozante

Veneția, loc de inspirație pentru artiștii lumii și orașul de naștere al marelui Antonio Vivaldi, este împărțit în sistiere ce se întind precum niște mărgele pe ață, în jurul lagunei turcoaz. În imprejurimi stau răsfirate mici insulițe ce pot fi vizitate cu un vaporetto pornind chiar din Marele Canal – cu a sa formă de ”S” întors ce reflectă cel mai bine grandoarea arhitecturii venețiene. Fă un tur complet al orașului, alături de Europa Travel și bifează aici cele mai importante edificii de patrimoniu.

Principala piață publică a Veneției – Piazza San Marco a fost numită de Napoleon ”salonul imperial al Europei”, fiind locul ce reflectă cel mai bine eleganța construcțiilor venețiene, exemple fine ale stilurilor gotic, renascentist și bizantin. Piața este încadrată de cele mai importante construcții și marcată prin Torre dell`Orologio – un turn cu ceas ce prezintă simboluri astronomice și zodiacale și decorat cu un leu încoronat din aur.

Cele mai fotografiate atracții ale Veneției

Simbol al orașului este Bazilica San Marco – cel mai bun exemplu de artă bizantină din întreaga lume, care a servit ca lăcaș de cult pentru Dogii Veneției, iar mai târziu a devenit sediul arhiepiscopiei. Foarte aproape de Bazilică, se ridică semeț Palatul Dogilor – un edificiu gotic-floral cu săli somptuoase din marmură albă și roz, și pereți decorați cu picturile marilor pictori Tintoretto, Guariento di Arpo sau Paolo Veronese. Un culoar strâmt leagă fosta reședință a dogilor de Puntea Suspinelor – zonă pe care erau conduși condamnații la închisoare.

Una dintre cele mai mari biserici venețiene este și unul dintre locurile cele mai artistice din oraș - Santa Maria Gloriosa dei Frar, unde poți admira o mulțime de capodopre ale stilului renascentist. Catedrala gotică din cărămidă roșie este marcată prin Turnul Campanile, al doilea cel mai înalt turn după cel al Bazilici San Marco, de unde poți admira întreaga lagună.

O plimbare cu gondola pe apele lagunei îți va scoate în cale și Podul Rialto – locația cea mai populară pentru fotografii din Veneția, construit peste Canal Grande. Europa Travel îți propune să optezi și pentru o excursie opțională spre insulițele Murano și Burano – cunoscute pentru căsuțele lor colorate precum cuburile de zahăr, întinse de-a lungul canalelor șerpuitoare, dar și pentru sticla și dantela lucrate manual de sute de ani.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Europa prin Europa Travel

Oferte Speciale Circuit Venetia – Tarif: 249 Euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-3*, transport autocar, ghid. *Bonus! Venetia, Milano si croaziera pe Dunare in Budapesta! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Vacanță în Ayia Napa, locul binecuvântat de Afrodita... Corfu, insula fertilă plină de bogății istorice...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x