Se spune ca tatuajele calugarilor de aici au puteri atat de mari, incat, uneori, preiau controlul asupra celor care le poarta si ii fac sa se comporte ca animalele pe care le infatisaza. Adevarata sau nu, legenda nu face decat sa sporeasca numarul celor dornici sa se tatueze la templu.
Templul a fost intemeiat de un faimos maestru al tatuajelor, a carui memorie este omagiata prin festivalul din luna martie a fiecarui an. Credinciosii sunt convinsi ca, daca se vor lasa pe mana calugarilor, vor deveni mai buni si nu vor mai savarsi nicio fapta rea. Exemplul viu il ofera chiar unii dintre calugari, tatuati din belsug.
Tatuajele sunt executate cu o cerneala speciala preparata din ierburi, scrum de tigara si o mica proportie de venin de sarpe. Fiecare desen necesita, in medie, 3.000 de intepaturi de ac. Pentru a fi demni de ele, oamenii trebuie sa aduca la templu mici ofrande in flori, tamaie si tigari. Dar, mai ales, sa respecte preceptele budismului, adica sa se abtina de la omor, furt, perversiuni sexuale, minciuna si betie sau droguri.