Viziteaza Torino, prima capitala a Italiei!

 
+8 click pentru
galerie

Este gazda celei mai mari colectii de atefacte egiptene de aceasta parte a Nilului, o arena a artei contemporane si leagan al miscarii "slow food", aici gasindu-se cea mai buna ciocolata pe care ai putea sa o mananci in Italia.

Orasul este probabil cel mai cunoscut pentru Valul lui Iisus, despre care se spune ca ar fi invelit trupul Mantuitorului, pe el fiind imprimate imaginea corpului si chipului acestuia. Catedrala in care se gaseste are o replica expusa tot timpul acolo, pentru turistii religiosi.

Sanctuario della Consolata in schimb este o extravaganta in stil baroc, fiind un triumph al marmurei si aurului, cu picture interesante, executate in amintirea celor care au invins moartea in caz de boala grava sau accidente sau torturi iesite din comun.

2010/11/11//142821-1801_maria_theresia.jpg

Un alt punct de atractie este Mole Antonelliana - construita ca o sinagoga in anii 1860, era intr-un timp cea mai inalta cladire din lume si este in continuare cea mai inalta constructie din caramida din Europa. Astazi este un muzeu al cinematografiei. De altfel, Turin a fost primul oras italian care a avut cinema, aceasta fiind inaugurata in anul 1896.

Un intrand modern din sticla te duce din centru in domul ingust, iar pee crane palpaie imagini cu Boris Karloff si Theda Bara. Apoi, poti urca pana in varful templului, de unde poti vedea intreg orasul care se intinde pana la poalele muntilor.

Muzeul Egizio este mai putin dynamic, insa atmosfera este una antica, aici gasindu-se una dintre cele mai variate colectii de artefacte egiptene din lume, de la sculpturi in stare perfecta ale lui Ramesses pana la panze cu o vechime de 5.000 de ani. Galeria de alaturi gazduieste adevarate comori renascentiste.

Unul dintre lucrurile care confera farmec orasului este, in afara de arhitectura deosebita, faptul ca poti face cumparaturi sau servi ciocolata calda in cafenele cu iz regal, construite in secolul 19. Fa-ti timp si pentru picturile lui Matisse sau Picasso la galleria de sticla si otel Renzo Piano, aflata in situarea fabricii Fiat, in suburbia Lingotto.

Foto: skyscrapercity.com

royaltyguide.nlfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI