Vinurile consumate cu moderaţie – nu mai mult de un pahar de 150 ml pe zi – au efect benefic asupra organismului.
Nutriționiștii recomandă vinurile roșii, în consum moderat, pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. Vinurile roșii seci, generoase, dense influențează nivelul colesterolului din sânge.
Un pahar de vin pe săptămână poate să scadă nivelul de colesterol cu până la 9 procente, la pacienții sănătoși, și cu până la 12 procente pentru pacienții care au deja nivelul crescut.
Polifenolii din vinul roșu, cu rol puternic antioxidant, contribuie la păstrarea unei bune elasticități a vaselor sanguine, acționând ca un factor anticoagulant. Resveratrolul, antioxidantul prezent în pielița strugurilor roșii, scade glicemia și ține departe maladia Alzheimer.
Vinurile, indiferent că sunt albe, roșii sau roze, se împart în patru categorii, în funcție de conținutul de zahăr rezidual din lichidul obținut: sec, demisec, demidulce și dulce. Vinul sec are cea mai mică cantitate de zahăr la litru, 4 g.
Vinul demisec are până în 12 g de zahăr la litru, iar cel demidulce conține între 12,1 și 50 g de zahăr la litru. Concentrația de zahăr din vinul dulce depășește 50 g la litru, iar procesul de fermentație poate fi oprit prin adăugarea de alcool în vin.
Intră pe Lajumate.ro și vezi cele mai noi oferte cu vinuri scoase la vânzare!
Sigur nu știai cât de bune sunt cerealele la micul dejun! Află acum!... Vezi care sunt dotările auto de care cei mai mulți români se feresc...