În episodul 3 de la MediCOOL, din data de 9 septembrie, dr. Mihail Pautov a reamintit faptul că cei mici se întorc, din vacanță, în colectivitate, fie că încep grădinița, fie școala. Cu această ocazie, în sezonul virozelor, numărul de răceli crește. Astfel, gazda emisiunii a enumerat, în continuare, cele mai bune practici pentru a ne crește imunitatea.
MediCOOL sezonul 5, 9 septembrie 2023. 5 metode pentru a echilibra imunitatea copiilor în sezonul virozelor
Medicul pediatru Ilinca Tranulis explică faptul că este o etapă normală a copiilor și trebuie să treacă prin asta. Când ajung dintr-un mediu sigur într-un spațiu restrâns, neaerisit, există șanse mari să se îmbolnăvească. Important este cum trec prin asta, existând posibilitatea de a nu face complicații sau de a se înrăutăți starea de sănătate din cauza unui sistem imunitar slăbit.
„Faptul că se îmbolnăvesc și că au răceli sau viroze ușoare, care trec în câteva zile, nu înseamnă că imunitatea lor este în neregulă. Sunt normale 10-12 răceli într-un an. Încă un lucru important, nu este un lucru bun neapărat să creștem imunitatea, ea trebuie să fie echilibrată. Un răspuns imun prea puternic poate să însemne, de fapt, alergii sau boli autoimune. Trecem în extrema cealaltă”, a precizat invitata emisiunii.
Așadar, iată cinci metode prin care poți să-ți menții imunitatea echilibrată, și anume:
Alimentația, care presupune o varietate de produse proaspete, cât mai de sezon. Fructele și legumele de sezon sunt pline de vitamine. Încercați să nu ocoliți fructele și legumele locale, de la piață, care nu arată foarte bine.
Odihna îi dă timp corpului să se refacă și să fie pregătit să lupte cu germenii.
Mișcarea în aer liber, cum ar fi drumețiile sau ieșitul în parc, ne ajută să ne punem sângele în mișcare și să se oxigeneze tot organismul.
Totodată, trebuie să ne ferim de stres. În cazul copiilor, îi luăm din fața ecranelor și ieșim pe afară, citim o poveste împreună sau facem activități care ne aduc bucurie.
Spălatul pe mâini este esențial pentru a preveni infestarea cu bacterii. Mulți viruși se transmit prin aer, dar există și aceia care se transmit prin intermediul mâinilor murdare.
Noul sezon MediCOOL va acoperi o gamă variată de teme în domeniul sănătăţii, dar şi teme mai puţin convenţionale
„Suntem adesea copleșiți de multitudinea de informații disponibile, ceea ce face dificil să știm în cine să avem încredere. Este important să avem o sursă de informații validate de specialiști care să ne ofere răspunsuri la întrebările pe care le avem.
MediCOOL este aici să vă ajute. Oferim sfaturi și perspective direct de la experți pe o varietate de subiecte de sănătate, astfel încât să puteți lua decizii informate pentru sănătatea voastră. În noul sezon, continuăm să explorăm cele mai noi descoperiri, terapii și tendințe în medicină, învățăm din experimente distractive, dezbatem mituri des întâlnite pe internet și intrăm în culisele cercetărilor care modelează viitorul medicinei”, dezvăluie gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov.
La rândul ei, Carmen Brumă mărturiseşte: „Cel de-al cincilea sezon MediCOOL este pentru mine la fel de provocator şi plin de învăţăminte ca şi cele de până acum. Sunt mândră că alături de echipa aceasta reuşim să îmbinăm, în concentraţii potrivite, noţiunile medicale, sfaturile practice şi divertismentul, ingrediente care, la prima vedere, nu par compatibile în acelaşi format!
Le sunt recunoscătoare celor care ne urmăresc în număr atât de mare, conducând emisiunea în topul audienţelor. Rămâneţi aproape, MediCOOL se întoarce cu un nou sezon, în fiecare sâmbătă, de la ora 12.00, la Antena 1”.
Noul sezon MediCOOL va acoperi o gamă variată de teme în domeniul sănătăţii, dar şi teme mai puţin convenţionale, care solicită o cercetare amplă şi răspunsuri din partea specialiştilor în domeniu, invitaţii echipei MediCOOL. Totodată, aceştia vor dezbate şi obiceiurile nesănătoase, care pot afecta calitatea vieţii.