Simona Dragomir a prezentat câteva sfaturi importante despre alimentația de sărbători, în Ajunul Crăciunului, la „Neatza cu Răzvan și Dani”.
„Cel mai nociv este alcoolul. Avem grijă să nu consumăm un pahar după celălalt fără să le numărăm și este bine să le intercalăm – un pahar de alcool cu un pahar cu apă”, a spus medicul nutriționist Ruxandra Plesea.
În plus, potrivit nutriționistului, la masa de Crăciun este recomandată adaptarea rețetelor tradiționale.
„De exemplu, putem face sarmale folosind și carne slabă de pui, de curcan sau devită în amestec cu carne de porc. Salata de boeuf poate să nu conțină atât de multă maioneză și putem avea grijă ca pe masă să existe legume”, a mai spus Ruxandra Plesea.
O altă recomandare este aceea de a ne feri de sarea în exces și la alimentele ce conțin multă sare, cum sunt murăturile.
Urmăriți clipul de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani” pentru a afla ce și cum se recomandă să mănânci de sărbători.