Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Șnițel berlinez cu paste și sos din ghebe, foarte gustoasă și sățioasă, perfectă pentru masa de prânz!
Ingrediente pentru rețeta Șnițel berlinez cu paste și sos din ghebe
1 kg cotlet de porc, cu os sare piper cimbru muștar 3 ouă 200 g făină 200 g pesmet ulei Pentru garnitură: 500 g tagliatelle 1 kg ghebe 50 g unt 1 ceapă 2-3 căței de usturoi sare piper cimbru 600 ml smântână dulceMod de preparare pentru rețeta Șnițel berlinez cu paste și sos din ghebe
Cotletul de porc se taie în felii de 2,5-3 cm grosime, care se asezonează cu sare, piper și cimbru și se ung din belșug cu muștar. Se dau la rece pentru o oră. Apoi, se trec prin făină, prin ouăle bătute și prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Pentru sosul de ghebe, se călește ceapa tocată fin în unt topit, se adaugă și usturoiul răzuit, apoi ghebele tocate. Se lasă la fiert 15-20 de minute, apoi se adaugă smântâna dulce și se asezonează cu sare, piper și cimbru. Se mai lasă pe foc pentru un clocot sau două, apoi se adaugă tagliatellele fierte în apă cu sare și 2 crenguțe de cimbru.
Se servește deliciosul șnițel berlinez cu paste și sos din ghebe, simplu, sau cu o salată verde alături.
Poftă bună!