Cătălin Oprișan, un mare împătimit al consumului de mici, după cum se declară în cadrul matinalului, a acceptat, cu mare entuziasm, propunerea lui Vlăduț de a pregăti împreună rețeta Mici de casă.
Vlăduț cu rețeta, Cătălin cu istoria micilor, au făcut echipă bună împreună și au preparat cei mai buni mici de casă din carne de vită și carne de porc.
Rețeta Mici de casă - Ingrediente:
Cum se prepară Rețeta Mici de casă
Cele două sortimente de carne se trec prin mașina de tocat de două ori pentru a deveni cât mai fină.
Carnea de porc se va alege ceva mai grasă, pentru ca micii să fie suculenți după preparare.
Condimentele trebuie să fie măcinate proaspăt, pentru o aromă optimă.
Se amestecă bine carnea cu condimentele, puse, după gust, sarea, usturoiul curățat și răzuit și aproximativ 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Se pune aproximativ o linguriță rasă de bicarbonat, la 1 kg de carne, pentru ca micii să fie pufoși, nu uscați precum chiftelele.
Vlăduț ne sfătuiește să adăugăm condimentele în cantități mici și, neapărat, proaspăt măcinate. De fapt, condimentele le pune fiecare după propriul gust.
Se amestecă bine carnea cu condimentele și se toarnă, treptat, din supa de oase, bine strecurată.
Se frământă foarte bine amestecul de carne și condimente, împreună cu supa de oase rece, până când rezultă o pastă de mici foarte omogenă. Vlăduț spune că în rețeta clasică se frământă cam o oră. Apoi se lasă la odihnit, la rece, câteva ore bune, înainte de a pune micii pe grătar.
Să vă fie de folos!